A Bitcoin támogatása erős, ahogy a 1 BTC-t birtokló címek száma emelkedik

-

A világ arra vár, hogy a Bitcoin (BTC) eldöntse, hogy a bikáknak vagy a medvéknek kedvezzen.

A további csökkenés kockázata sok kereskedőt a pálya szélére állított, de néhány BTC-rajongó még mindig kedvező belépési pontként tekintett a cikk írásakor kialakult árszintre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin a bizonytalan körülmények közepette határozottan alacsony volumennel küszködött.

A legfrissebb piaci adatok azonban azt jelezték, hogy a kereslet fokozatosan erősödik.

A Glassnode szerint szeptember 9-én a legalább 1 BTC-t birtokló Bitcoin-címek új történelmi csúcsot értek el 1,09 millióval.

Az, hogy az egész coinosok száma emelkedett, jól jelzi a Bitcoin-kereslet uralkodó szintjét.

A növekvő felhalmozás ellenére a hálózati aktivitás alacsony szintje hatással volt a bányászok jövedelmezőségére és ennek következtében a hash-ráta mértékére.

A tőzsdei egyenlegek alátámasztják a lefelé irányuló várakozásokat

Annak ellenére, hogy a egész coinosok felhalmozódtak, a Bitcoin továbbra is jelentős eladási nyomásnak volt kitéve, ami megmagyarázhatja, hogy a Bitcoin miért küzd még mindig a jelenlegi támaszszint elhagyásáért.

A Bitcoin tőzsdei egyenlegei augusztus vége óta növekednek.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A növekvő tőzsdei egyenlegek azt jelzik, hogy több kereskedő helyezte át pénzeszközeit a tőzsdékre.

Ennek egyik lehetséges oka az lehet, hogy sok kereskedő nagyobb lejtmenetre számít, ezért több coint tartanak a tőzsdei címükön, hogy a piac összeomlása esetén eladhassák.

Ez az eladási nyomás növekedését is jelezheti.

A Federal Reserve következő kamatdöntő bejelentése már csak napok kérdése. Félő, hogy a következő kamatemelés újabb Bitcoin eladási hullámot indíthat el.

Ha azonban ez bekövetkezne, akkor azt valószínűleg erős felhalmozás követné, mivel a kereskedők kihasználnák a meghosszabbított kedvezményt.

Ez az egyik fő oka a piaci volatilitásnak is, mivel a BTC-kereskedők arra várnak, hogy a piac melyik irányba fog kilengeni.

A fentiek alapján fennáll az esélye annak, hogy a Bitcoin egy nagyobb eladás esetén elveszítheti a jelenlegi támaszát.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ugyanakkor a potenciális csökkenés is korlátozott lehet. Ennek oka, hogy az augusztusi árfolyammozgása beárazhatta a kamatemelések lehetséges hatását.

Másrészt a Bitcoin-kereskedők is a kedvező kimenetelre figyelhetnek.

Ez nemcsak a támaszszintet erősítené, hanem egy újabb bikafutás következő fordulópontjaként is szolgálna.

Ennek az eredménynek a valószínűsége racionalizálja a jelenleg zajló felhalmozódást.

Olvastad már? A fiat pénzek is elérhetők már a Metamaskban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!