Korlátozhatják a Tőzsdefelügyelet mozgáskörét a digitális eszközök területén

-

Egy amerikai képviselő, Tom Emmer olyan törvényjavaslatot adott be, amely megakadályozná, hogy a SEC erőforrásokat fordítson a kriptoipari vizsgálatokra addig, míg a szektor nem kap mindenre kiterjedő, használható szabályozást.

Emmer már korábban is kritizálta a SEC munkáját, amelyet a kriptoipar terén végez, mivel a nézetei szerint ezzel csak árt az iparágnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezért olyan törvényt javasol, amely megtiltaná a SEC számára, hogy ilyen tevékenységre költse az adófizetők pénzét.

Emmer emellett Gary Genslert, a SEC jelenlegi vezetőjét is kritizálta, mivel vélhetően átlépi a hatáskörét, és így az amerikai állampolgároknak is kárt okoz.

Emmer szerint a Kongresszusnak kell gondoskodnia arról, hogy a SEC illetve Gensler ne használhassák ilyen hanyagul az adófizetők pénzét.

Emmer korábban több törvényjavaslatot is támogatott, amelyek az iparágat szabályoznák, hogy letisztultabb, használhatóbb jogszabályokat biztosítsanak az amerikai cégeknek.

Az új javaslat megtiltaná a SEC számára, hogy forrásokat biztosítson a kriptoipari vállalatok elleni vizsgálatokra, míg nem jön létre egy megfelelő jogi rendszer az iparág szabályozására.

A kriptoipari szabályok hiánya azért számít különösen aggasztónak, mert ennek ellenére a SEC hatalmas pénzeket fordít a jogi csatározásra számos kriptoipari vállalkozás ellen, ezzel pedig tulajdonképpen fegyverként használja az adódollárokat.

Emmer dolgozta ki a Blockchain Regulatory Certainty Act nevű törvényjavaslatot, amelyet márciusban mutattak be, és amelyik letisztázná, hogy a blokklánc-fejlesztők, és szolgáltatók nem számítanak pénzügyi intézménynek, ha nem kezelik a felhasználók pénzét a saját rendszerükben letétbe helyezve.

A javaslat különbséget tesz letétkezelő és nem-letétkezelő vállalat között, és az utóbbi kategóriát számos követelmény alól felmentené, mivel a nézetei szerint ezek az elvárások a jelenlegi formában csupán az innováció gátjaként működnek az USA-ban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Így a bányászok, validátorok, vagy bármely olyan cég, amely nem végez letétkezelést, más elbírálás alá esne, mint a letétkezelő vállalkozások.

A kriptoipar számos ismert alakja fejezte ki a támogatását az új törvényjavaslat mellett, köztük a Blockchain Association ügyvezetője, Kristin Smith, és a Crypto Council vezetője, Sheila Warren.

Emmer pedig nyilvánosan is támogatta egy másik képviselő, Warren Davidson beadványát, amely eltávolítaná a SEC elnöki posztjáról Gary Genslert.


Olvastad már? A Bitcoin támogatása erős, ahogy a 1 BTC-t birtokló címek száma emelkedik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!