A Bitcoin szárnyalni vagy összeomlani készül, a CPI-adatok közzététele után?

-

A Bitcoin (BTC) március eleje óta erőteljes vásárlási hullámot él át, az árak a március 11.-i 20 000 dollár körüli szintről jelenleg 28.350 dollárra ugrottak.

A fogyasztói árindex (CPI) márciusi adatainak közelgő, április 12.-i közzététele azonban újabb volatilitást hozhat a kriptopiacra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett a Federal Reserve a közeljövőben közzéteszi a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) legutóbbi ülésén készült jegyzőkönyvet, ami tovább erősíti a piacfigyelők várakozását.

Miközben a piacok az infláció gyorsabb csökkenését várják, úgy tűnik, hogy véleményük eltér a Federal Reserve véleményétől.

Bár a piaci hangulat azt sugallja, hogy a kamatemelések rövid életűek lesznek, a Federal Reserve továbbra is hawkish marad.

A CME Group FedWatch eszközének adatai szerint a Fed várhatóan megismétli a 0,25%-os kamatemelést.

James Choi elemző úgy véli, hogy a közelgő CPI-adatok három hónapos szabadesést fognak eredményezni az amerikai dollár számára, kijelentve, hogy „Az embereknek úgy tűnik, fogalmuk sincs, hogy a USD és a DXY mennyit fog esni a következő 3 hónapban”.

Ennek ellenére a Bitcoin (BTC) profitálhat a CPI-adatok közzétételéből adódó esetleges volatilitásból.

Hogyan reagálhat a Bitcoin az áprilisi CPI-adatokra?

A zűrzavaros piacokon a volatilitás lehetőséget kínál a kereskedők számára a nyereségszerzésre, és a legutóbbi adatok azt sugallják, hogy a Bitcoin bőven kínál belőle.

Kaiko szerint a Bitcoin volatilitása eltér a részvényekétől, a Nasdaq 30 napos mozgó volatilitása és a Bitcoin közötti különbség az amerikai bankválság közepette elérte az elmúlt egy év legmagasabb szintjét.

Kaiko friss jelentése szerint a Bitcoin és az arany közötti korreláció jelenleg erősebb, mint a Bitcoin és az S&P 500 közötti korreláció.

Eközben a Bitcoin és az amerikai dollár közötti fordított korreláció gyorsan szertefoszlik, ami rövid távon a BTC árának csökkenését eredményezheti, ha a dollár veszít a hatalmából.

bitcoin

Jelenleg a Bitcoin a 28.733 dolláros ellenállással szembesül, míg a támasz a 27.794 dolláros szinten található.

Mivel a piac továbbra is ingadozik, a kereskedők folyamatosan figyelni fogják a lehetőségeket, hogy kihasználják a volatilitást.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!