„Medvepiaci” kerekedési stratégiák

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Medvepiac

A medvepiacnak számos definíciója létezik, de az egyik legáltalánosabban elfogadott definíció szerint a piac egy olyan piac, amely egy bizonyos idő alatt, általában két hónap alatt vagy annál hosszabb idő alatt 20%-ot esett a csúcsához képest.

Ehhez képest a piaci korrekciót általában úgy határozzák meg, hogy a piac kevesebb mint két hónap alatt 10%-ot esett.

A medvepiacokat a befektetők alacsony bizalma és a további eséstől való félelem jellemzi.

Ahogy a piac lejjebb mozog, az eladási nyomás növekszik, ami élesebb eséseket okoz, mivel a vevők visszavonulnak a piacról, és az árfolyamok tovább csökkennek, amíg az eladások el nem szűnnek, és a bizalom visszatérésével újra megjelennek a vevők.

A medvepiacokat szintén az éles eladások jellemzik, amelyek általában könnyebben azonosíthatók a grafikonokon.

A nagy piros gyertyák olyan piacot jeleznek, ahol az eladók teljesen dominálnak, és a haladás hosszabb időtávon keresztül tart, miközben jelentős területet fedeznek le, és az árakat a kritikus támaszszintek alá beállított stop-loss*-okon* keresztül nyomják.

Ezeken a piacokon a vevők távol maradnak az útból, lehetővé téve az árak további esését

*Stop-Loss – – A kereskedő által beállított ár, amellyel automatikusan lezárja pozícióját, hogy megakadályozza az esetleges nagyobb veszteségeket.

Egy piaci korrekció alját könnyebb lehet azonosítani – például technikai elemzéssel – mint egy medvepiac alját, amelyet elhomályosít a tartósan negatív hangulat.

medvepiac

A pénzpiaci történelem tele van példákkal, amelyekben tapasztalt medve kereskedők a piacok rövidre eladásával hatalmas nyereséget értek el.

Paul Tudor Jones állítólag több mint 100 millió dollárt keresett az amerikai részvénypiacion közvetlenül az 1987. októberi összeomlás előtt. Az összeomlást követően a Bankers Trust kereskedője, Andy Krieger állítólag mintegy 300 millió USD-t keresett az új-zélandi dollár shortolásával.

És a számok még nagyobbak: Jim Chanos a jelentések szerint 500 millió USD-t tett zsebre azzal, hogy 2000 végén shortolta az Enront.

Soros György híres arról, hogy 1992-ben 1 milliárd USD-t keresett a font sterling ellen, míg John Paulson a pletykák szerint személyesen 4 milliárd USD-t keresett az amerikai másodlagos jelzáloghitel-piac shortolásával 2007-ben.

Kereskedési pszichológia medvepiacra

Ez egy olyan terület, amelyet egyes kereskedők nehezen találnak, bár – amint azt majd megmutatjuk – a hosszú vagy rövid pozíciók felvétele általában azonos potenciális kockázatot jelent.

A fő pszichológiai mozgatórugók vagy érzelmek – például félelem, remény, kapzsiság, kétségbeesés – ugyanazok a rövid vagy hosszú pozícióból való kereskedés esetén.

A sikeres kereskedéshez világos, elfogulatlan, érzelmileg független és teljes mértékben képzett döntést kell hoznia.

Sokan talán már korábban is fektettek be a pénzügyi piacokon – long pozícióban -, és jól érzik magukat ebben az álláspontban.

A befektetők egy pozíciót hosszabb időtávra tekinthetnek, és ha a pozíció veszteségessé válik, úgy érzik, hogy azzal, hogy birtokolnak valamit, ez a mozgás végül visszafordul.

Másrészt, ahhoz, hogy egy piacon mind long, mind short pozícióból kereskedjenek, a kereskedőknek érzelmi távolságot kell tartaniuk a pozíciójukkal szemben, ami jellemzően rövidebb időkeretben történő kereskedéshez vezet.

A lakossági kereskedőknek teljes mértékben meg kell érteniük a kereskedés és a befektetés közötti különbséget, és el kell dönteniük, hogy melyiket szeretnék csinálni, mielőtt belépnek a piacra.

Hogyan építsünk bizalmat a kereskedésben

Azok, akik még nem kereskedtek korábban short pozícióval, úgy érezhetik, hogy ez „etikátlan”, mivel arra fogadnak, hogy egy részvény, deviza vagy árucikk árfolyama csökkenni fog – értékrontónak számítanak.

Ha viszont hosszú pozícióból kereskednek, akkor arra fogadnak, hogy az eszközosztály értéke emelkedni fog – ők értékteremtők. A bizalmuk szenvedhet, de egyik sem igaz.

A sikeres kereskedők racionális döntést hoznak, hogy megpróbálnak hasznot húzni abból, hogy hol vesznek egy eszközt, és hol adnak el.

Nem számít, hogy először eladja az eszközt, mielőtt visszavásárolja, vagy fordítva – a két árfolyam között, amelyen kereskedett, igyekszik hasznot húzni.

A kereskedőknek azt is meg kell érteniük, hogy cselekedeteik nem azzal a céllal történnek, hogy befolyásolják az ármozgásokat, csak hasznot akarnak húzni ezekből a mozgásokból.

A short pozícióval rendelkező kereskedők attól is félhetnek – akár tudatosan, akár nem -, hogy short-squeeze-be kerülnek, azaz olyan piacra, amikor az árak meredeken feljebb ugranak.

Hogyan ismerjük fel a medvepiacot – tippek és jelek

Korábban említettük, hogy nehéz azonosítani, mikor közeledik a medvepiac, mivel néha a bullish/semleges piaci helyzetből gyorsan át lehet fordulni medvepiacba.

A technikai elemzés segítségével azonban értékelhetjük a piacot, amelyből megpróbálhatjuk azonosítani a jeleket és a visszafordulásra utaló jeleket. Példaként említhetjük a következőket:

Néhány szabály és tipp a shortolóknak:

-A fundamentális elemzés ugyanaz a bika és a medve kereskedők számára. Az okoknak, amiért bika vagy medve egy eszközosztályra vonatkozóan, világosnak kell lenniük az Ön számára.

-A technikai elemzés nem változik, ha egy piac felfelé vagy lefelé mozog.

-A kereskedési beállítások, a stop-lossok, a marginok, a fegyelem, a tőkeáttétel ugyanazok, és elengedhetetlen, hogy megértsük és helyesen és következetesen használjuk őket.

-Futtassa a nyereséget és csökkentse a veszteségeket.

Long/short devizapozícióval való kereskedés

Lehetőség van arra, hogy egyazon kereskedésben egyszerre legyünk bullish és bearish, sőt, ez a devizapiacon mindennapos.

A kereskedőnek meg kell vizsgálnia egy sor instrumentumot, és el kell döntenie, hogy melyik a legerősebb kriptovaluta/részvény és melyik a leggyengébb kriptovaluta/részvény.

medvepiac

Medvepiaci stratégiák más eszközosztályok esetében

A shortolásra alkalmas egyéb eszközosztályok többek között a következők:

Részvények vagy részvények – a világ minden tájáról származó, szabályozott tőzsdéken kereskedett, tőzsdén jegyzett vállalatok.

Indexek – ezek közé tartozik az S&P 500, a Nasdaq 100, az FTSE 100 és a Dax 30.

Árucikkek – ezek közé tartozik az arany, az ezüst, a réz, a Brent nyersolaj és az amerikai nyersolaj.

Kriptovaluták – ezek közé tartozik a Bitcoin, az Ethereum, a Ripple és a Litecoin.

Amikor ezekkel az eszközosztályokkal kereskedik, akkor arra tesz előrejelzést, hogy vagy felfelé vagy lefelé mennek, semmi másra.

Azok a kereskedők, akik ezekből az eszközosztályokból szeretnének longba menni, megpróbálnak azonosítani egy „trenddel” rendelkező piacot, és fundamentális és technikai elemzést alkalmaznak annak megtervezéséhez, hogy hol vásároljanak, majd hol adjanak el.

Például a vételre törekvő kereskedők „emelkedő trendet” keresnek, és „magasabb mélypontokat” vásárolnak, hogy az emelkedő árakból hasznot húzzanak.

Azok a kereskedők, akik eladni szeretnék a piacot, a „csökkenő tendenciát” keresnék, és megterveznék, hogy hol adják el, majd hol vásároljanak vissza.

Ebben a példában a kereskedők az „alacsonyabb csúcsok” eladását keresnék, hogy kihasználják a csökkenő árakat.

Csatlakozzatok!

Örülök, hogy csatlakoztatok a prémium csoportba. Innentől kezdve egy kis pluszt is kaptok az előfizetésetekhez!

Csatlakozzatok a Kriptoword Discord-csatornájához, ahol készítettem egy külön szobát a prémium előfizetők számára.

Ide csatlakozva tudtok velünk beszélgetni, megosztani gondolataitokat, és kérdéseket feltenni nekünk, amelyekre megpróbálunk mihamarabb válaszolni is.

Plusz ráadásként elemzéseket is találtok a szobában!

Remélem ez a kis extra szolgáltatás meghozza a kedveteket 🙂

A meghívó a Discordra alább található:

https://discord.gg/6marCdUsHj

Csatlakozás után írjatok rám, hogy megadhassam a szükséges engedélyeket.

Jelezném vagytok egy páran akik még nem csatlakoztak, viszont jó ha tudjátok a discordon is vannak plusz elemzések és infórmációk, amiről szerintem nem érdemes lemaradni.

Üdv: AndrásFONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!