A Bitcoin skálázhatósági kihívásai és megoldásai

-

Az idei évben az egekbe szökő BTC tranzakciós díjak és a túlterhelt hálózat tükrében a Binance Research legújabb jelentése, „A Bitcoin jövője #3 – A Bitcoin skálázhatósága” számos megközelítést mutat be a Bitcoin skálázhatóságának kezelésére.

Mivel az átlagos onchain díjak 2024-ben megemelkedtek, a Binance kutatói szerint az ökoszisztéma érdekelt felei készen állnak arra, hogy a növekedés és a hatékonyság elősegítése érdekében újrafogalmazzák a Bitcoin infrastruktúráját.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legújabb Binance Research jelentés kiemeli a BTC tranzakciós díjak növekedését, amelyek a 2022-es 1,50 dollárról 2024-re 9,50 dollárra emelkedtek, kiemelve a skálázhatósági megoldások sürgető szükségességét.

Az olyan innovációk, mint az Ordinals feliratok, a BRC20 tokenek és a Runes protokoll felerősítették a skálázhatóság körüli vitákat, jelezve, hogy kulcsfontosságú elmozdulás következhet be egy olyan kiterjedtebb Bitcoin-hálózat felé, amely képes támogatni a legkülönbözőbb alkalmazások széles körét.

Összehasonlításképpen, az Ethereum második rétegbeli (L2) megoldásai a teljes piaci érték mintegy 10%-át teszik ki, ami jelentősen meghaladja a Bitcoin 0,13%-os L2 Total Value Locked (TVL) értékét.

Ez az éles kontraszt nemcsak a Bitcoin L2 potenciáljának kihasználatlanságára világít rá, hanem egy kritikus növekedési területet is jelöl.

A Bitcoin legfontosabb skálázhatósági megoldásai a bizalom nélküli kétirányú hidakra, az alapréteggel való összehangolásra és a felhasználók, fejlesztők és a kriptotérben újonnan belépők közötti együttműködést elősegítő ösztönzőkre összpontosítanak.

Most is vannak már technológiák a Bitcoin skálázhatóságára

Az olyan infrastrukturális szintű technológiák, mint a Taproot és a BitVM fejlesztése kiszélesíti a Bitcoinra építhető alkalmazások körét.

Bár léteznek olyan projektek, mint a Lightning Network, ezek csak egy kis aspektusát képviselik a megoldások burjánzó sorának, amelyek közé az oldalláncok és zero-knowledge rollupok tartoznak, amelyek mind a Bitcoin áteresztőképességének növelését és a tranzakciós terhelés csökkentését célozzák.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Binance-jelentés következtetése a Bitcoin dinamikus fejlődését hangsúlyozza, valamint az olyan decentralizált pénzügyi (defi) primitíveket, mint a stablecoinok és a fejlett kereskedési protokollok.

Ez a fejlődés elengedhetetlen a hálózattal szemben támasztott növekvő igényekhez való alkalmazkodáshoz, amit a növekvő mempool és az emelkedő tranzakciós díjak is bizonyítanak.

Míg a meglévő megoldások, mint például a Lightning Network, átmeneti segítséget nyújtanak, a Bitcoin skálázhatóságának jövőbeli lehetőségei a zero-knowledge rollupok és más, jelenleg fejlesztés alatt álló innovatív L2 technológiák szélesebb körű elfogadásában rejlenek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Évről évre csökken a kriptocsalásból fakadó veszteség

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!