Kennedy: A blokklánc védelmet nyújthat a mesterséges intelligencia disztópiája ellen

-

„Nem vagyok Trump rajongója” – jegyezte meg Kennedy a Trump-per ítéletének kihirdetése után, de azt mondta, hogy a blokklánc megvédheti az amerikaiakat a mesterséges intelligencia disztópiájától.

Pillanatokkal azután, hogy a New York-i esküdtszék átfogó bűnösségi ítéletet hozott Donald Trump volt elnök ellen, a független amerikai elnökjelölt, Robert F. Kennedy Jr. azt mondta, hogy mindketten ugyanazon az oldalon állnak – legalábbis ami a kriptovalutát illeti.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Arra a kérdésre, hogy Trump nemrég fordulatot tett a kriptovalutával kapcsolatban, Kennedy azt mondta: „Örülök, hogy ezt tette”.

„Több politikus, és [a SEC elnöke] Gary Gensler is előbújt, hogy létrejöhessen az Ethereum ETF-je, és azt hiszem, ezek ígéretesek” – folytatta. „Politikai indíttatásúak? Valószínűleg, de nem fogom megvizsgálni a motivációikat. Én csak örülök, hogy megteszik”

A spot Ethereum ETF-ek jóváhagyását potenciális változtató tényezőnek tekintették a kriptopolitikában, bár Gensler nem nyilatkozott nyilvánosan az ügynöksége intézkedéséről.

Kennedy örömmel nyugtázta, hogy „egyre többen ismerik fel a kriptovaluták – véleményem szerint különösen a Bitcoin – fontosságát, és annak fontosságát, hogy decentralizált valuták legyenek, amelyek új lendületet adhatnak országunknak, és amelyek ismét a vállalkozói innováció központjává tehetik hazánkat”.

A kriptopénzről szóló vitát úgy fogalmazta meg, hogy „az egyéneknek hatalmat kell adni – a hatalmat, hogy hígulás nélkül tartsák meg a vagyonukat, a hatalmat, hogy a vagyont határokon is átvihessék anélkül, hogy a kormány elkobozná azt tőlük”. Azt mondta, az országnak „olyan alapvalutára van szüksége, amely távol tart minket a háborútól”.

Kennedy szerint a mesterséges intelligencia robbanásszerű megjelenése csak megerősítette abban a meggyőződésében, hogy felkarolja a kriptoközösséget.

A mesterséges intelligencia disztópiája

„Az ok, amiért egyáltalán vonzott ez a közösség, az az amerikai társadalom újrademokratizálása, az átláthatóság, az integritás és az ellenállási mechanizmusok szabadsága – különösen a mesterséges intelligencia és az összes olyan, valóban disztópikus, totalitárius technológia terjedésével, amelyek felhasználhatók adataink begyűjtésére, de a kormányzat általi megfigyelésre és ellenőrzésre is.”

„Szükségünk van valamire, ami megvéd minket, hogy megvédjük értékeinket, demokráciánkat, átláthatóságunkat” – folytatta. Szerinte ennek nyilvánvaló módja a blokklánc, és a blokklánc segítségével meg lehet javítani a választási rendszert.

Kennedy azonban világossá tette, hogy határozottan ellenzi a frissen elítélt volt elnököt.

„Nem vagyok Trump rajongója, ellene indulok” – folytatta Kennedy, aki szerint Trump 8 billió dollárral növelte az amerikai államadósságot. „Lezárta az országunkat, miután azt ígérte, hogy úgy fogja vezetni Amerikát, mint egy vállalkozást, belekeverte az országunkat egy [külföldi] háborúba – az országunk megosztottsága nagyrészt neki és Bidennek köszönhető, és ez nem tesz jót az országunknak.”

Kennedy bírálta az ügyészséget is, mondván, hogy a per és annak kimenetele csak növelte Trump vonzerejét egyes szavazók körében.

„Szerintem ez a leggyengébb ügy, amit ellene felhoztak, meggyőződésem, hogy ez a végén az amerikai közvélemény nagy része körében Trump elnököt fogja segíteni” – mondta.

Ami a független, harmadik párti jelöltként való választási esélyeit illeti, Kennedy visszautasította azt a felvetést, hogy kampánya Biden elnöktől veszi el a kritikus támogatást.

„A támogatóim, ha én nem indulok a versenyben, Trump elnökre fognak szavazni” – mondta, idézve a csapata által végzett közvélemény-kutatásokat, amelyek szerint egy elméleti fej-fej melletti versenyben mindkét nagy párt jelöltjét legyőzi. „Nincs olyan állapot, amelyben Biden elnök úr győzhetne.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum ETF lehet a Web3 növekedésének a hajtómotorja

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!