A Bitcoin májusi előrejelzése – 70.000 dollár a valódi bizonyosság, vagy…

-

A Bitcoin (BTC) az év kezdete óta először negatív árfolyamhozammal zárta a hónapot.

A Bitcoin árfolyama a CoinGecko adatai szerint a cikkírás idején 60.750 dolláron állt. Ez átlagosan 14%-os csökkenést jelent az elmúlt 30 napban.


SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


A májusi felmerült a kérdés, hogy vajon a coin kiheveri-e ezt a csökkenést. Egyes elemzők enyhülést sugalltak, mások viszont borús képet festettek a BTC-ről.

De a szóbeszéd és a személyes vélemények nem segítenek.

Éppen ezért megnéztünk néhány kulcsfontosságú mérőszámot, amelyek a következő hónapban megrostálhatják vagy beverhetik a coin árfolyamát.

Vigyázat! A meggyőződése nem a valóság

A lista első helyén a Reserve Risk, amelyet a Glassnode on-chain analitikai platform szolgáltat. Ez a metrika a hosszú távú befektetők bizalmát méri az árfolyamhoz képest.

Ha magas az ár és a bizalom alacsony, az azt jelenti, hogy a Bitcoin nem biztos, hogy nagy kockázatot kínál a hozamhoz képest.

Másrészt a csökkenő érték és a növekvő bizalom arra utal, hogy az árfolyamnak esélye lehet a felértékelődésre.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A cikkírás idején a tartalékkockázat 0,002 volt, ami azt jelzi, hogy a tulajdonosok bíztak a BTC árfolyamában.

Emellett, mivel az elmúlt 30 napban csökkent az árfolyam, ez jelzés lehet arra, hogy a következő emelkedés előtt elkezdjük a felhalmozást.

Ha a felhalmozás növekedne, a BTC a 70.000 dollár felé veheti az irányt, és ez kedvezőtlen helyzetbe hozhatja a medvéket. Egy másik mérőszám, amit érdemes megnézni, a Short Term Holder (STH) realizált ára.

A kontextus miatt a realizált ár a BTC láncban történő megvásárlásának átlagos költsége.

Amennyiben a Bitcoin spot ára az STH Realized ár alá esik, az azt jelentheti, hogy a Bitcoin egy helyi csúcsot ért el.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Megkezdődött a Bitcoin útja 92.237 dollárig?

Amennyiben a BTC értéke e fölött marad, további emelkedés lehet kilátásban.

Az írás pillanatában az STH realizált ára 59.586 dollár volt. Amennyiben a Bitcoin e szint alá esik, akkor a spot értéke akár 53.000 dollárig is lecsúszhat.

Azonban azt is felmérhetjük, hogy a Bitcoin milyen árat kell elérnie ahhoz, hogy elkerülje a kapitulációt. Ehhez értékeltük az MVRV árazási sávokat. Az MVRV a Market Value to Realized Value (piaci érték és realizált érték) rövidítése.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az árfolyammodell segítségével a befektetők megbecsülhetik a lehetséges cikluscsúcsokat és mélypontokat.

Jelen íráskor az MVRV árképzési sávok azt mutatták, hogy egy 69.178 dolláros realizált ár 92.237 dollárra küldheti az értéket.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Ez az előrejelzés azonban hosszú távra szólhat. A rövid távon a bikáknak kell a BTC segítségére sietniük, mivel az utóbbi időben erős volt az eladási nyomás.

Abban az esetben, ha a felhalmozódás megugrik, akkor az 59.100 dollár alá esés nem biztos, hogy bekövetkezik.

Helyette a coin értéke 69.000 dollár fölé emelkedhet, és ez még május vége előtt érvényesítheti a 73.000 dollár feletti emelkedést.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Changpeng „CZ” Zhao 4 hónap börtönbüntetésre ítélték pénzmosásért

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!