A Bitcoin logója 14 éves: Tekintsünk vissza Satoshi alkotására és változásaira

-

A Binance kriptotőzsde visszatekintést nyújt a Bitcoin-logó evolúciójának történelmi pillanatára

A Bitcoin, az első és legnépszerűbb kriptopénz, jellegzetes logójáról ismert: egy fehér, kétcsíkos „B”, amely egy narancssárga körre van fektetve.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin álneves alkotója, Satoshi Nakamoto azonban nem ezt a logót tervezte eredetileg.

A Bitcoin-logó valójában több változtatáson és iteráción ment keresztül, ami a projekt fejlődését és innovációját tükrözi.

A Binance kriptotőzsde egy nemrégiben közzétett X-posztban megosztja a Bitcoin-logó evolúciójának történelmi pillanatait.

A Binance a következőket tweetelte:

„Ma 14 évvel ezelőtt Satoshi Nakamoto feltöltötte a Bitcoin logó második iterációját. 8 hónappal később az arany narancssárgára változott”.

A Bitcoin-logó első iterációja egy aranyérme volt, amelynek közepébe a „BC” felirat volt beágyazva.

Satoshi 2010. február 24-én mutatta be az új logót: „Új ikonok, mit gondolsz? Jobb, mint a régi?” – kérdezte.

Az új logó hasonlított az aranyérmére, amivel kezdte, de a középen lévő szimbólum most két függőleges vonást tartalmazott, és a thai bahtól ellentétben ezek a vonások csak a B betű tetejéből és aljából álltak ki, nem pedig a betű közepét keresztezték.

Egy Bitboy nevű felhasználó (nem összetévesztendő a YouTuber BitBoy Crypto nevű felhasználóval) 2010 novemberében egy új logót mutatott be, amely Satoshi tervén alapszik, több változtatással.

Ő úgy döntött, hogy az aranyérmét az ikonikus narancssárga körrel helyettesíti, ami modernebb, absztraktabb megjelenést kölcsönzött a logónak. A „B” logót is megdöntötte 14%-kal az óramutató járásával megegyező irányba.

bitcoin


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ez a logó széles körben elfogadott és elfogadott a Bitcoin közösségben, és azóta ez lett a Bitcoin hivatalos és ikonikus szimbóluma. A logó közkinccsé vált, így bárki szabadon használhatja.

A Bitcoin idővel bekövetkezett növekedését és fejlődését tekintve Satoshi valódi személyazonosságának rejtélye a mai napig homályban marad és megfejthetetlen.

A Bitcoin megalkotója, Satoshi Nakamoto legrégebbi munkatársa, Martti Malmi nemrég megosztott 120 oldalt a kettejük közötti e-mail-beszélgetésből, amely rengeteg információt tár fel a Bitcoin kezdeti napjairól.

Mindezek ellenére Nakamoto valódi kiléte továbbra is találgatások forrása a kriptoszférában.


Olvastad már? Az XRP-t túlszárnyalva: Fedezze fel azokat az érméket, amelyek hamarabb elérhetik az 1 dollárt

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!