Az Ethereum NFT havi eladásai 10 havi csúcsra emelkedtek

-

Az Ethereum (ETH) hálózatán a non-fungible tokenek (NFT) havi eladásai tíz hónapja a legmagasabbra emelkedtek, meghaladva a 430 millió dollárt – derül ki a CryptoSlam adataiból.

Az utóbbi 23 napban az NFT eladási volumen a Proof-of-Stake hálózaton összesen 433 millió dollárt tett ki, ami 22%-os növekedést jelent a januári 355 millió dolláros regisztrált értékesítési volumenhez képest.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szolgáltató adatai szerint az Ethereum hálózaton az NFT havi értékesítési volumene utoljára 2023 áprilisában haladta meg a 400 millió dollárt.

Ethereum
Forrás: CryptoSlam

Az e hónapban eddig regisztrált értékesítési volumen 677 456 összes tranzakcióból származik, amelyeket 98 000 egyedi eladó és 118 371 egyedi vásárló bonyolított le.

Érdekesség, hogy az elmúlt 23 napban regisztrált összes NFT tranzakciószám 27%-os csökkenést jelentett a januárban befejezett 929.155 összes tranzakcióhoz képest.

Mindezek ellenére, és öt nappal a hónap végéig a februári értékesítési volumen kétszámjegyű számokkal meghaladta a januári értékesítést, derült ki az on-chain adatokból.

A Blur átveszi az irányítást

A Blur (BLUR) a legnagyobb kereskedelmi aktivitást produkálta az elmúlt 30 napban az összes létező NFT piactér közül.

A DappRadar adatai szerint az NFT piactér és aggregátor az elmúlt hónapban regisztrált kétszámjegyű visszaesés ellenére továbbra is őrzi vezető helyét az értékesítési volumen tekintetében.

A platform kereskedési volumene az elmúlt 30 napban összesen 601 millió dollárt jelentett, ami 21%-os zuhanást mutat.

Mindez annak ellenére történt, hogy az NFT tranzakciók száma 6%-kal nőtt, és a protokollt használó kereskedők száma 14%-kal emelkedett.

Miközben a vezető NFT piactér, az OpenSea kereskedési volumene 5%-kal nőtt a vizsgált időszakban, az értékesítési volumene 83%-kal elmaradt a Blur mögött.

A DappRadar szerint az OpenSea NFT értékesítési volumene az elmúlt hónapban 105 millió dollár volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az általános piac helyzete

Az általános NFT-ökoszisztéma elmúlt havi helyzetét tekintve a Blue Chip Index által követett, magasan értékelt gyűjtemények értéke ugrásszerűen megnőtt.

Az NFTGo tájékoztatása szerint ez a mérőszám a Blue Chip NFT-k teljesítményét követi nyomon, és úgy számítják ki, hogy súlyozzák ezen NFT-k piaci kapitalizációját, hogy meghatározzák teljesítményüket.

A Blue Chip Index a cikkírás idején 5832 ETH volt, és az év eleje óta 16%-kal emelkedett.

Ethereum
Forrás: NFTGo

Annak értékelése, hogy az összes NFT-gyűjtemény hogyan teljesített, 6%-os csökkenést mutatott az elmúlt hónapban.

Azonban ennek ellenére az általános NFT piaci kapitalizáció 17%-kal nőtt ebben az időszakban az NFTGo adatai szerint.

Olvastad már? Harmatgyenge a Solana, félő, hogy bezuhanhat 100 dollár alá

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!