A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

-

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra.

A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros támaszra szaltózni, miután két éve a legalacsonyabb havi zárását pecsételte meg.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a BTC/USD a 17.100 dollár körül keringett.

bitcoin
Forrás: TradingView

A párnak sikerült elkerülnie a veszteségeket a havi gyertya zárásakor, ehelyett szolid, 4,5% körüli napi nyereséget mutatott november 30-ra.

Ennek ellenére a bitcoin 16,2%-ot veszített a hónapban, így 2022 novembere a legrosszabb november 2019 óta.

bitcoin

BTC/USD havi hozamgrafikon. Forrás: Coinglass

Az élénkebb hangulat egybeesett az Egyesült Államok jegybankjának megjegyzéseivel.

Az inflációról és a munkaerőpiacról szóló beszédében Jerome Powell Fed-elnök nyíltan kijelentette, hogy a kisebb kamatemelések már decemberben megkezdődhetnek.

„A monetáris politika bizonytalan késleltetéssel hat a gazdaságra és az inflációra, és az eddigi gyors szigorításunk teljes hatása még nem érezhető” – mondta.

„Ezért van értelme mérsékelni kamatemeléseink ütemét, ahogy közeledünk ahhoz a visszafogottsági szinthez, amely elegendő lesz az infláció csökkentéséhez. A kamatemelések ütemének mérséklésére már a decemberi ülésen elérkezhet az idő.”

Powell jellemzően óvatosan fogalmazott a teljes politikai fordulat előhírnökeként, amire a piacok egész évben nagyon vártak.

„Tekintettel a politika szigorítása terén elért előrehaladásunkra, ennek a mérséklésnek az időzítése sokkal kevésbé jelentős, mint az a kérdés, hogy mennyivel kell még emelnünk a kamatokat az infláció megfékezéséhez, és hogy mennyi ideig lesz szükség a politika korlátozó szinten tartására” – tette hozzá.

Ennek ellenére a részvények pozitívan reagáltak, az S&P 500 és a Nasdaq Composite index a bitcoinhoz hasonlóan 3,1%-os, illetve 4,4%-os emelkedéssel zárta a napot.

Nincs eufória a kereskedők körében

A kriptopiaci kommentátorok eközben a maguk válaszaiban ugyanilyen hűvösen nyilatkoztak a közvetlen kilátásokról a mérsékelt hó végi nyereség ellenére.

Crypto Tony arra figyelmeztetett, hogy a bikák „elbizakodottak” decemberre, és hogy a mostani egy nem megfelelő, vak belépési pont.

„Nem most van itt az ideje, hogy mindent beleadjunk, azt gondolva, hogy ez a kripto alja” – mondta Twitter-követőinek.

„Még látnunk kell: 1. egy makromagasabb csúcsot és magasabb mélypontot (piaci struktúra trendváltás), 2. bika volumen érkezését, 3. a spot vásárlások növekedését, 4. befejezett korrekciós struktúrát.”

BTC/USD kommentált chart. Forrás: Crypto Tony/ Twitter

Hozzátette, hogy a „bullish piaci struktúra” folytatásának kulcsfontosságú szintje, amit tartani kell, a 16.700 dollár.

Michaël van de Poppe, az Eight kereskedési cég alapítója és vezérigazgatója egyetértett a 16.700 dollárra összpontosított terület fontosságával a saját stratégiája szempontjából.


Olvastad már? Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!