Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

-

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban.

A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat, kiemelve, hogy a Fed „masszívan felerősíti egy súlyos recesszió valószínűségét”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és a Twitter vezetője, Elon Musk szerdán súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban.

Vincent Yunak válaszolva, aki azt tweetelte, hogy „2023-ban valódi gazdasági recesszióra számít”, Musk aggasztónak nevezte a tendenciát, hangsúlyozva, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal csökkentenie kell a kamatokat”.

A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Fed „masszívan felerősíti egy súlyos recesszió valószínűségét”.

recesszió
Forrás: twitter.com

Sven Henrich, a Northmantrader alapítója és vezető piaci stratégája csatlakozott a beszélgetéshez.

Musknak és Yunak így válaszolt:

„Ironikus módon a Fed továbbra is pozitív GDP-növekedést prognosztizál a jövő évre, minden nyilvánvaló jel ellenére. De ugyanezt tették 2008-ban is. Mint mindig, pánikszerűen csökkenteni fogják a kamatokat, amint a recesszió hatása itt van & aztán előre nem látható tényezőket fognak okolni.”

Egy másik tweetben Henrich leírta:

„A Fed túl sokáig túl laza maradt, túl sokáig teljesen félreértelmezve az inflációt, és most agresszívan szigorítottak a valaha volt legmagasabb adósságkonstrukcióba anélkül, hogy figyelembe vették volna ezeknek a kamatemeléseknek azok késleltetett hatásait, kockáztatva, hogy ismét későn fogják felismerni az okozott károkat.

Musk egyetértett, így tweetelve: „Pontosan.”

Sokan egyetértettek Muskkal. Az egyikük azt mondta:

„Musknak valójában igaza van ebben. Az inflációt most elsősorban az ingatlanpiac hajtja, és a kamatlábak jelenleg olyan magasak, hogy összeomlanak a lakásépítési beruházások, ami azzal fenyeget, hogy súlyosbítja az alapproblémát.”

Egy másik azt írta:

„Helyes. A magasabb kamatlábak ártanak az embereknek. A kamatemelések mint inflációs fedezet mindig is vázlatos elképzelés volt.” Néhányan azt mondták, hogy a Fedet „el kellene törölni”.

Októberben Musk azt mondta, hogy a recesszió 2024 tavaszáig tarthat.

Augusztusban úgy gondola, hogy az infláció elérte a csúcsot, és 18 hónapig recesszióban leszünk.

Szeptemberben a Tesla-főnök arra figyelmeztetett, hogy egy nagyobb Fed-kamatemelés a deflációt kockáztatja.


Olvastad már? Éledezik az Ethereum (ETH)

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!