Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

-

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban.

A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat, kiemelve, hogy a Fed „masszívan felerősíti egy súlyos recesszió valószínűségét”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és a Twitter vezetője, Elon Musk szerdán súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban.

Vincent Yunak válaszolva, aki azt tweetelte, hogy „2023-ban valódi gazdasági recesszióra számít”, Musk aggasztónak nevezte a tendenciát, hangsúlyozva, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal csökkentenie kell a kamatokat”.

A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Fed „masszívan felerősíti egy súlyos recesszió valószínűségét”.

recesszió
Forrás: twitter.com

Sven Henrich, a Northmantrader alapítója és vezető piaci stratégája csatlakozott a beszélgetéshez.

Musknak és Yunak így válaszolt:

„Ironikus módon a Fed továbbra is pozitív GDP-növekedést prognosztizál a jövő évre, minden nyilvánvaló jel ellenére. De ugyanezt tették 2008-ban is. Mint mindig, pánikszerűen csökkenteni fogják a kamatokat, amint a recesszió hatása itt van & aztán előre nem látható tényezőket fognak okolni.”

Egy másik tweetben Henrich leírta:

„A Fed túl sokáig túl laza maradt, túl sokáig teljesen félreértelmezve az inflációt, és most agresszívan szigorítottak a valaha volt legmagasabb adósságkonstrukcióba anélkül, hogy figyelembe vették volna ezeknek a kamatemeléseknek azok késleltetett hatásait, kockáztatva, hogy ismét későn fogják felismerni az okozott károkat.

Musk egyetértett, így tweetelve: „Pontosan.”

Sokan egyetértettek Muskkal. Az egyikük azt mondta:

„Musknak valójában igaza van ebben. Az inflációt most elsősorban az ingatlanpiac hajtja, és a kamatlábak jelenleg olyan magasak, hogy összeomlanak a lakásépítési beruházások, ami azzal fenyeget, hogy súlyosbítja az alapproblémát.”

Egy másik azt írta:

„Helyes. A magasabb kamatlábak ártanak az embereknek. A kamatemelések mint inflációs fedezet mindig is vázlatos elképzelés volt.” Néhányan azt mondták, hogy a Fedet „el kellene törölni”.

Októberben Musk azt mondta, hogy a recesszió 2024 tavaszáig tarthat.

Augusztusban úgy gondola, hogy az infláció elérte a csúcsot, és 18 hónapig recesszióban leszünk.

Szeptemberben a Tesla-főnök arra figyelmeztetett, hogy egy nagyobb Fed-kamatemelés a deflációt kockáztatja.


Olvastad már? Éledezik az Ethereum (ETH)

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!