A Bitcoin küzd, hogy 30.000 dollár közelében maradjon, eközben pedig…

-

Azok a címek, amelyek 1000 Bitcoinnal megegyező vagy annál nagyobb összeget tartanak, április 25-én megfordultak, és az elmúlt öt napban újra felhalmoztak.

Ha Ön is olyan, mint a legtöbb kripto befektető, akkor jó eséllyel a Bitcoin 30.000 dolláros tartományának újabb újratesztelésére számít, és ezúttal talán egy hosszabb emelkedésre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

E várakozások logikusak lehetnek, annak alapján, hogy a Bitcoin valahogyan tartja magát, és a cikk írásakor elkerülte a további érték csökkenést. De van itt valami, amit tudnod kell.

Bár a Bitcoin életben maradt, még nincs túl a nehezén.

Az emelkedés nem tűnik olyan erősnek, és a közelmúltban kiderült, hogy a kereskedők a rövid távú nyereség javára változtatták meg stratégiájukat.

A Glassnode szerint a közelmúltban a 30.000 dolláros tartomány közelében megugrott a profitkivétel.

Ez magyarázza az újraéledő eladási nyomást minden alkalommal, amikor az árfolyam ebbe a zónába kerül.

A Bitcoin vásárlók azonban végül elfáradhatnak, és ekkor az eladási nyomás újraindulhat. Jelentős a valószínűsége annak is, hogy a bálnák felfelé tolják az árfolyamot.

Mi lesz a Bitcoin következő lépése?

Mivel a Bitcoin következő lépése nagyon sokban függ a bálnák aktivitásától, nézzük meg, hogy mire készülnek a bálnák.

Az 1000 BTC-vel egyenlő vagy annál nagyobb összeggel rendelkező címek április 25-én megfordultak, és az elmúlt öt napban újra felhalmoztak.

Ez azt jelenti, hogy a bikák újabb lökést kaphattak újra 30.000 dollár fölé.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Éppen az előző összeomlás előtt figyeltük meg a piacon lévő tőkeáttétel jelentős emelkedését, ami a 30.000 dolláros tartomány újratesztelése után következett be.

A magas tőkeáttétel könnyű célpontot jelentett a shortolók és a profitot realizálni akaró bálnák számára.

Ezúttal a piacon a nagyobb piaci bizonytalanság miatt a tőkeáttétel jelentősen alacsonyabb.

Forrás: CryptoQuant

Az alacsonyabb tőkeáttétel nem feltétlenül ösztönzi a bálnákat arra, hogy likvidálásokat erőltessenek.

Az a tény, hogy a bálnák is hozzájárulnak a bikás lendülethez, azt jelenti, hogy a kriptopénznek könnyebb lehet a 30.000 dolláros tartomány fölé visszatérnie. Ez azonban attól függ, hogy a piaci feltételek továbbra is kedvezőek maradnak-e.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A cikk írásakor a mérőszámok a piaci fellendülés irányába mutattak, ami tovább erősödhet, ha a körülmények lehetővé teszik.

Egy újabb FUD esemény kiválthatja az eladási nyomás visszatérését, és a fent említett rövid távú profitfelvételek ismét akadályozhatják a BTC potenciális emelkedését.

Egy új hónap azonban más kilátásokat hozhat, de ezt még meg kell várni.

zeta

Olvastad már? Ezért lehet, hogy a Bitcoin 100.000 dollárra emelkedik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!