A bitcoin a kriptoipar alfahímje

-

Ted Cruz amerikai szenátor nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a bitcoin rendkívüli jelenség, és kifejezetten optimista a jövőjét illetően.

Cruz a Bitcoin Policy Institute egyik rendezvényén tartott beszédet, amely során a bitcoint a legdominánsabb kriptopénzként, az iparág alfájaként jellemezte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A texasi republikánus szenátor ismert a kriptobarát nézeteiről, annak ellenére, hogy a Biden kabinet éppen aktívan küzd a kriptoipar terjedése ellen.

Az USA politikusai és hatósága az úgynevezett Operation Chokepoint 2 intézkedés-sorozat keretein belül támadják a kriptoipari résztvevőket.

Az USA tőzsdefelügyelete, a SEC számos ügyben indított eljárást, a vádak között pedig olyasmiket találunk, mint engedély nélküli értékpapír-kereskedelem, vagy éppen regisztrálatlan kriptoeszközök reklámozása az USA lakosai számára.

A SEC lépéseinek a kritikájaként több politikus, köztük Cruz, vagy a szintén kriptobarát Tom Emmer azzal vádolták meg a SEC vezetőjét, Gary Genslert, hogy a tevékenységével Kínába, egy kommunista országba űzi az iparág vállalkozásait.

Cynthia Lummis szenátor szintén amellett foglalt állást, hogy a SEC tevékenysége elfogadhatatlan a jelen formában.

Védekezés az infláció ellen

A Bitcoin Policy Institute által szervezett konferencián Cruz részletesebben is beszélt arról, hogy ő személy szerint miért is kedveli a bitcoint.

„Számomra az a bitcoin legnagyobb vonzereje, hogy kiválóan véd az infláció ellen, és főleg igaz ez akkor, amikor azt látjuk, hogy a felelőtlen washingtoni politikusok úgy szórják a pénzt, mint a részeg tengerészek.”

Cruz szerint az elmúlt két év során kinyomtatott több billió dollárnyi pénz jelentős inflációt gerjesztett.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bitcoin ezzel szemben ellenáll a kormányzati irányításnak, és így nagyon fontos szerepet játszik az állami költekezés pazarlásának a megállításában.

Ahogyan a szenátor megfogalmazta, az állami kontroll lehetetlensége az oka, hogy ő szereti a bitcoint, és ugyanez az oka annak, hogy a kínai kommunista kormány pedig nem szereti.

zeta

Olvastad már? Ezért lehet, hogy a Bitcoin 100.000 dollárra emelkedik

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Crypto Demystified

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!