A bitcoin a kriptoipar alfahímje

-

Ted Cruz amerikai szenátor nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a bitcoin rendkívüli jelenség, és kifejezetten optimista a jövőjét illetően.

Cruz a Bitcoin Policy Institute egyik rendezvényén tartott beszédet, amely során a bitcoint a legdominánsabb kriptopénzként, az iparág alfájaként jellemezte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A texasi republikánus szenátor ismert a kriptobarát nézeteiről, annak ellenére, hogy a Biden kabinet éppen aktívan küzd a kriptoipar terjedése ellen.

Az USA politikusai és hatósága az úgynevezett Operation Chokepoint 2 intézkedés-sorozat keretein belül támadják a kriptoipari résztvevőket.

Az USA tőzsdefelügyelete, a SEC számos ügyben indított eljárást, a vádak között pedig olyasmiket találunk, mint engedély nélküli értékpapír-kereskedelem, vagy éppen regisztrálatlan kriptoeszközök reklámozása az USA lakosai számára.

A SEC lépéseinek a kritikájaként több politikus, köztük Cruz, vagy a szintén kriptobarát Tom Emmer azzal vádolták meg a SEC vezetőjét, Gary Genslert, hogy a tevékenységével Kínába, egy kommunista országba űzi az iparág vállalkozásait.

Cynthia Lummis szenátor szintén amellett foglalt állást, hogy a SEC tevékenysége elfogadhatatlan a jelen formában.

Védekezés az infláció ellen

A Bitcoin Policy Institute által szervezett konferencián Cruz részletesebben is beszélt arról, hogy ő személy szerint miért is kedveli a bitcoint.

„Számomra az a bitcoin legnagyobb vonzereje, hogy kiválóan véd az infláció ellen, és főleg igaz ez akkor, amikor azt látjuk, hogy a felelőtlen washingtoni politikusok úgy szórják a pénzt, mint a részeg tengerészek.”

Cruz szerint az elmúlt két év során kinyomtatott több billió dollárnyi pénz jelentős inflációt gerjesztett.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bitcoin ezzel szemben ellenáll a kormányzati irányításnak, és így nagyon fontos szerepet játszik az állami költekezés pazarlásának a megállításában.

Ahogyan a szenátor megfogalmazta, az állami kontroll lehetetlensége az oka, hogy ő szereti a bitcoint, és ugyanez az oka annak, hogy a kínai kommunista kormány pedig nem szereti.

zeta

Olvastad már? Ezért lehet, hogy a Bitcoin 100.000 dollárra emelkedik

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Crypto Demystified

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!