A bitcoin következő parabolikus ciklusa 6500%-os áremelkedést hozhat

-

A bitcoin gyors emelkedéssel kezdte a 2020-as évet, 6800 dollárról 9600 dollárra nőtt értéke.
Ez rövid távon jelentős, de hosszú távon szinte minimális lehet, ugyanis a történelmi adatok szerint akár 6000%-kal is emelkedhet a bitcoin értéke.
Mindezek ellenére a történelem túl optimista becslést adhat, ugyanis nem veszi figyelembe a piac összértékével együtt járó egyre visszafogottabb emelkedések jelenségét.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Ha hihetünk a történelemnek, akkor akár 600 000 dollárig mehet a bitcoin

A bitcoin 2017-es, 20 000 dolláros csúcsát követően sok optimista elemző és befektető tett egyre merészebb becsléseket. Sokak szerint akár hét számjegyig emelkedhet a vezető kriptovaluta értéke.
Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy akár még lehetségesnek is bizonyulhatnak ezek az őrültnek tűnő becslések.
A TradingShot nevű vezető elemző nemrég elmagyarázta, hogy a bitcoin felezését általában exponenciális növekedés követi, így a makromutatók szerint akár 6000%-kal emelkedhet a kriptovaluta értéke.

„A 2. bika ciklus 1,43-szor annyi ideig tartott, mint az első. Ha tartja magát ez a számtani fejlődés, akkor a harmadik bika ciklus 1500 napig tarthat (1,43 * a 2. ciklus 1060 napja). A következő csúcs körülbelül 2023 januárja körül várható! Ez azt jelenti, hogy még félúton sem vagyunk!”

Ha rápillantunk az alábbi grafikonra akkor láthatjuk, hogy az elemzés szerint a bitcoin 2023 januárjában érheti el a következő csúcsot. Ez 600 000 dollárt jelentene.

TradingShot további indokokkal próbálja alátámasztani ezt a lehetőséget, például azzal, hogy a következő csúcs a 0,68-as Fibonacci visszahúzódási szint közelében lesz.

„A csúcsok azonban egyre alacsonyabbak, ami azt jelenti, hogy minden ciklus egyre jobban elhúzódik majd (ez illeszkedik is a jelenlegi modellre), és a bitcoin árfolyammozgásai is harmonizálódik idővel. Az LMACD-modell szerint a következő csúcs a 0,68-as Fibonacci visszahúzódási szinten közelében lesz.”

Ez egy rendkívül optimista becslés. Annak ellenére, hogy a történelem általában ismétli önmagát, fontos észben tartani, hogy az ilyen mértékű növekedéshez szükséges tőke nagyobb mértéket ölt mint korábban bármikor, és valami hatalmas esemény kellene, hogy ez bejöjjön.

Olvastad már? 5 ok, amiért újra tízezer dollár fölé mehet a bitcoin

Forrás: ethereumworldnews.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok!
 

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!