A Mastercard elmondta, miért hátráltak ki a Libra mögül

-

Ajay Banga, a Mastercard ügyvezetője nemrégiben egy interjúban beszélt részletesen arról, hogy miért szálltak ki tavaly a Libra projektből.

A Financial Times-nak adott interjúban a céget 2009 óta vezető Banga elmondta, miért kezdték más színben látni a tagságukat a Libra Társaságban. Főleg a saját fejlesztésű tárca, a Calibra kapcsán merültek fel kétségek.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Miközben a fejlesztőknek lehetőségük van a saját libra tárca létrehozására, a Mastercard nem rajong ezért az ötletért:

„Ezzel az önzetlen ötlettel mindenki kisajátíthatja a tárcákat. Ez nem hangzik túl jól.”

A 60 éves ügyvezető végső következtetése így az volt, hogy ezentúl akár a kormányok is fizethetnek az állampolgáraiknak a librával.
Azok pedig használhatják a napi vásárlásaikhoz, miközben nem is értik teljesen, hogy hogyan működik. Banga elmondta, még ő sem érti teljesen, hogyan is működne a Calibra tárcáján keresztül a pénzforgalom.

A Mastercard a tiszta és világos üzleti modell hiányát is átgondolandónak érzi. A CEO szerint nincs egyértelmű módja, hogy hogyan lehet pénzt keresni az ügyfelekkel:

„Ha nem érted, hogyan jön létre a pénz, akkor nem is fog tetszeni, ahogy létrejön.”

A harmadik, szintén jelentős aggodalmat pedig a KYC, AML, és adatvédelmi szabályoknak való megfelelés, pontosabban azok hiánya jelenti.
A Mastercard 2019 októberében hagyta el a fedélzetet, ugyanakkor, amikor a Visa, és az eBay is kiszállt a projektből.
A Visa szóvivője akkor úgy fogalmazott, hogy „a projekt nem oszlatott el minden szabályozói kételyt”. A PayPal szintén kiszállt, állításuk szerint a saját fejlesztéseikre szeretnének a továbbiakban koncentrálni.
A 28 alapító tagból így már nyolcan szálltak ki. Legutóbb a Vodafone dobta be a törölközőt, ő is inkább a saját, M-Pesa néven futó fizetési szolgáltatásán dolgozik.
Arról viszont azt mondják, Afrika legsikeresebb mobilfizetési megoldása.
Meg kell jegyezni azt is, hogy a Mastercard mindig is szkeptikusan állt hozzá a kriptopénzekhez, pont Banga mondta 2018-ban, hogy „szemét az összes”.
Szerinte hibás elgondolás, hogy alkalmasak lennének csereeszköznek.

Olvastad már? Hétvégi emelkedések: ETH, ADA, XRP

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Sam Bankman-Fried ártatlannak vallja magát

Sam Bankman-Fried, az FTX alapítója a Reuters jelentése szerint ártatlannak vallja magát a kampányfinanszírozási törvények kijátszásának és egy vagy több kínai kormánytisztviselő megvesztegetése vádjában. Korábban...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!