A bitcoin jobb menedékeszközzé válik, mint az arany

-

Az ARK Invest ügyvezetője, Cathie Wood nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy alapvető változás érzékelhető a befektetési trendek területén, ahogyan a bitcoin kezdi átvenni az arany szerepét, mint menekülőeszköz.

Ez a jelenség különösen szembeötlővé vált a közelmúltban, a spot piaci bitcoin ETF-ek elindulásával.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Cathie Wood azt állítja, hogy a befektetők váltanak az aranyból a Bitcoinra a pénzügyi bizonytalanság közepette

Wood az ARK saját Youtube csatornáján osztott meg egy videót, amelyben erről a változásról beszélt, és amelyben rávilágított, hogy az ETF-ek indulása után tömegek számára vált lehetővé, hogy bármiféle bonyodalom nélkül, a meglévő befektetési megoldásaikon keresztül vásárolhassanak olyan terméket, amely a bitcoin teljesítményét követi.

Az ARK vezető elemzője, Brett Winton társaságában felvett videó-beszélgetés során Wood leszögezte, hogy a bitcoin lenyűgöző ellenálló-képességről és növekedési potenciálról tett tanúbizonyságot, főleg a gazdasági bizonytalanságok által uralt helyzetekben.

Wood elmondta, hogy a 2023 márciusi bankcsődök alatt a tőzsdei banki indexek estek, a bitcoin viszont 40%-ot erősödött.

Most majdnem ugyanez játszódik le ismét, az USA-ban újabb bank került bajba, a bitcoin pedig szemmel láthatóan felkészült arra, hogy újból hegymenetbe forduljon. Wood szerint ezzel a bitcoin vált az első számú menedékeszközzé.

Ha az arany és a bitcoin árfolyamát összehasonlítjuk, akkor szintén látható, hogy a bitcoin ára stabilan emelkedik, és a trend már jó ideje tart.

bitcoin

Ez ismét arra utalhat, hogy sok befektető számára az arany helyett már jobbnak tűnik a bitcoint választani.

Az ARK szerint az arannyal összehasonlítva is látható az erősödés, és így már tényleg életképes alternatíva a bitcoin, és ez valószínűleg a jövőben is így marad.

A bitcoin ETF-ek által okozott volatilitás tekintetében el lehet mondani, hogy az ár visszahúzódása várható volt.

Ennek ellenére van ok az optimizmusra, a forgalomban lévő 19,5 millió bitcoinból 15 millió meg sem mozdult már majdnem fél éve, így kijelenthetjük, hogy a befektetők kitartanak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Az ARK nem csak bitcoinnal foglalkozik, hanem a Coinbase részvényéből is nagy mennyiséget tart. Tavaly júniusban ebből jelentős mennyiséget eladott, de a birtokában lévő készlet így is 843 millió dollárt ér.

Az ARK kezelésében van 7,187 millió részvény, és mivel ezt úgy tűnik, nem akarják eladni, ez is rávilágít a cég meggyőződésére, hogy hamarosan jó idők köszönthetnek a kriptopiacra, még ha a mostani mozgások alapján ez nem is tűnik annyira egyértelműnek.

Olvastad már? A Ripple XRP várakozás! – Top 5 mém érme 2024-ben!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!