Sokkal szigorúbb büntetést vezettek be a kriptós bűncselekményekre Dél-Koreában

-

A koreai kormányzat frissítette a virtuális eszközökre vonatkozó törvényét, és az új jogszabályok alapján, aki 3,8 millió dollárnál nagyobb kárt okoz valamilyen kriptopénzhez köthető bűncselekménnyel, az életfogytiglani börtönre ítélhető.

Az FSC, az ország pénzügyi felügyelete elmondta, az új törvény a befektetővédelmet szolgálja, és az átláthatóságot akarják növelni vele.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jogszabályban már meghatározzák a tiltott információ-visszatartást, a piacmanipulációt, és az illegális kereskedési tevékenységet is.

Kifejezetten szigorú, komoly büntetéseket határoznak meg a különböző bűncselekményekre, büntetéseket és letöltendő börtönt, és akár az okozott kár három-ötszörösét is vissza kell fizetni az elkövetőknek.

A tervek alapján az új jogszabályok idén lépnek hatályba, július 19-én. Az első körös szavazást már tavaly, 2023 július 18-án megtartották, és ekkor fogadta el a parlament a törvény felülvizsgálatát.

A hatóság a legnagyobb visszatartó erőnek azt tartja, hogy a 3,8 millió dollárnál nagyobb kárt okozó elkövetők akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.

Az FSC azt is elmondta, hogy az új törvény értelmében már a hatóság is kezdeményezhet vizsgálatot vagy eljárást, ha úgy találják, hogy egy virtuális eszköz-szolgáltató megszegi a jogszabályokat.

kripto

Emellett a hatóság ahhoz is felhatalmazást kapott, hogy saját hatáskörben eldönthesse, hogy a vizsgált vállalkozások mindenben megfelelnek-e a jogszabályi elvárásoknak, és az ehhez szükséges adatgyűjtést elvégezhessék.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A koreai parlament 2023 nyarán fogadta el ezt az új törvényt, nem titkoltan a Terra ökoszisztéma bedőlésének a hatására, mivel annak az alapítója koreai állampolgár.

A Do Kwon vezetésével működő Terraform Labs 2022 májusi bedőlése a becslések szerint 450 milliárd dolláros veszteséget okozott a piacon.

Kwon jelenleg a kiadatására vár, és valószínű, hogy nem Dél-Koreába, hanem az USA-ba kerül, ahol nyolc vádpontban kell felelnie a bíróságnak, köztük értékpapír-csalás, és piacmanipuláció miatt is.


Olvastad már? Peter Brandt parabolikus Bitcoin (BTC) emelkedést jósol

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!