A bitcoin húsvétkor is tartja a 40.000 dollárt, de a kockázat fokozódik

-

A várakozások szerint a bitcoin rövid távon továbbra is lefelé tart, mivel a húsvéti hétvége eddigi fő grafikonjellemzője az árfolyam-összenyomódás volt.
A Bitcoin (BTC) a húsvéti hétvégén a konvergenciát választotta, megkímélve az ideges kereskedőket egy újabb, 40.000 dollár alá merüléstől.

BTC/USD 1 órás gyertyás chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

A származtatott kereskedők nem vállalnak kockázatot

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD egy szűkülő sávban mozgott, 40.700 dolláros felső határral szombaton és vasárnap.
A pár kevés akciót mutatott az ünnepi időszak kezdetekor, mivel az Egyesült Államok részvénypiacai nagypéntektől zárva tartanak, ami lehetővé tette a kriptó számára, hogy elkerülje a korreláción alapuló volatilitást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mivel a hétfő szintén nem kereskedési nap, a bitcoin négy napra van beállítva a „munkaidőn kívüli” kereskedésre. Bár ez azt jelentette, hogy a részvények korrelációja kevésbé számított, más erők is szerepet játszottak, amelyek készen álltak arra, hogy megrémítsék a hangulatot.
A piaci likviditás alacsonyabb maradt, mint munkanapokon, és bár ez normális, egyesek attól tartottak, hogy a hirtelen mozgások a vékonyabb megbízási könyvek miatt súlyosbodhatnak.
A Deribit Insights, a Deribit kereskedési platform kutatási ága, a Deribit hétvégi származtatott ügyleteit elemezve a likviditást jelölte meg a valós idejű befektetői döntéseket befolyásoló egyik szempontként.


A népszerű kereskedő és kommentátor, Pentoshi enyhe nagyítása eközben óvatosabb perspektívát nyújtott.
Számára csak a jelenlegi szűk kereskedési tartományon jelentősen túli szintek visszaszerzése alacsony időkereteken elegendő lenne ahhoz, hogy bullishabb érzéssel tekintsen arra, hogy mi jöhet a BTC/USD számára.

„A 44,5k a legfontosabb pont a bullish momentum szempontjából jelenleg. 42k 1D ellenállás” – foglalta össze Twitter követőinek szombaton egy magyarázó grafikon mellett.

„Alatta […] egy újabb láb lefelé. Szerintem a vevőknek elég gyorsan be kell lépniük”.

BTC/USD kommentált chart. Forrás: Pentoshi/ Twitter

100 nap a „kapitulációig”?

Eközben nem Pentoshi volt az egyetlen hang, amely hosszú távú nyereséget, de rövid távú fájdalmat jósolt a bitcoin számára – ez egy olyan narratíva, amely 2022 folyamán vett lendületet.
A piaci mozgásokat elemezve Kevin Svenson, aki a közösségi médiában jól ismert a BTC-vel kapcsolatos bullish hangulatáról, arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi chart a Bitcoin 2018 végi medvepiaci összeomlása előtti időszakot utánozza.

Míg azt az eseményt egy hosszú, egész évben alacsonyabb mélypontok által jellemzett időszak követte, addig a Bitcoin 2022-ben magasabb mélypontokat ért el – jegyezte meg –, de nem sok kell ahhoz, hogy a kocka megforduljon és „kapituláció” lépjen be.

„A különbség ezek között a magasabb mélypontok és egy összeomlás között most jelentős, így csak vakon az egyik oldalon állni, és semmi mást nem figyelembe venni, véleményem szerint egy kicsit ostoba dolog” – mondta.


Svenson hozzátette, hogy a Bitcoin „közeledik” ahhoz a történelmi mintához, hogy minden egyes blokkjutalom-feleződés után a 800. nap körül makroalacsonyra kerül. Az utolsó feleződés – 2020. május 11-én – 706 nappal ezelőtt volt.

Olvastad már? Az amerikaiak szerint Észak-Korea felel az Axie Infinity 600 milliós meghekkeléséért

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!