A bitcoin hosszú távú hodlerei megkezdték az elosztást

-

A medvés BTC-árcélok tovább gyarapodnak a hosszú távú birtokosok coinelosztásával kapcsolatos aggodalmak közepette.
A bitcoin (BTC) június 4-én egy szűk sávban mozgolódott, mivel a kereskedők új alacsony árcélokra vonatkozó követelései továbbra is fennmaradtak.

BTC/USD 1 órás gyertya grafikon (Bitstamp). Forrás:TradingView

A hosszú távú tulajdonosok megkezdik az „elosztást”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a hétvégén 29.000 és 30.000 dollár között ragadt.
A párnak előző nap sikerült egy kiugrást elérnie a 31.000 dollár közelébe, de a hét utolsó Wall Street-i kereskedési napja megfosztotta a bikákat az erőfeszítéseiktől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mivel a „out-of-hours” piacok vékony volument, de kevés volatilitást kínáltak, a szemek az elkerülhetetlen kitörés lehetséges irányára szegeződtek.
„A Bitcoin heti grafikonja nem kevesebb, mint borzalmasan néz ki, így a trend folytatása továbbra is fennáll. Úgy gondolom, hogy egy kicsit tovább konszolidálódunk ebben a tartományban, mielőtt végül leesnénk” – jelentette be Crypto Tony a nap folyamán egy tweetsorozat részeként.
Egy további bejegyzésben megismételte a 22.000 és 24.000 dollár közötti célt a bitcoin számára, amint az előrejelzett esés beérik.
„Egy újabb esést várok lefelé a 24.000-22.000 dollárig, de természetesen a forgalmazás időbe telik. Szóval lehet, hogy még lebegünk e támogatási zónák körül, mielőtt bármilyen esés jönne” – állt benne.
Mások azt tervezték, hogy a legtöbbet hozzák ki a bejövő gyengeségből, köztük a népszerű Twitter-fiók, a Cryptotoad, amely bejelentette, hogy a BTC/USD „swing low” esetén 27.000 dollárnál és az alatt felhalmozási stratégiát hirdet.


Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a Bitcoin alacsonyabb mélypontjait élénken szemlélő egyéb források az on-chain elemzőktől az olyan ismert szakértőkig terjednek, mint a BitMEX ex-vezérigazgatója, Arthur Hayes.
További olaj a tűzre a CryptoQuant on-chain elemzőplatform adatai, amelyek azt jelezték, hogy a hosszú távú tulajdonosok egy klasszikus medvepiaci lépés keretében kezdenek megválni a készleteiktől.
„A hosszú távú tulajdonosok kapitulációs szakasza megkezdődött” – foglalta össze Edris Edris elemző a weboldal egyik QuickTake piaci frissítésében, amelyet június 3-án adtak ki.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A hosszú távú tulajdonosok Spent Output Profit Ratio (SOPR) grafikonját kommentálva Edris összehasonlítást vont a bitcoin történetében a generációs mélypontokat megelőző körülményekkel. Ezek közé tartozott a 2014-es és a 2018-as medvepiac, valamint a 2020. márciusi covid-19-járvány okozta összeomlás.
„Jelenleg a hosszú távú tulajdonosok a kapitulációs fázisba lépnek, és veszteséggel adnak el, ami azt jelzi, hogy megkezdődött az okos pénzek felhalmozási fázisa, és a következő néhány hónap nagyszerű lehetőséget kínálna a hosszú távú piaci befektetésekhez” – olvasható a bejegyzésben.
Megjegyezte, hogy egy ilyen kapitulációs esemény „általában többéves mélypontot jelez.”

A Bitcoin SOPR-grafikonja (képernyőfotó). CryptoQuant

A tőzsdék még mindig nagy vásárlásokat tapasztalnak

A tőzsdei adatok azt mutatták, hogy a kiáramlások jelentősen felülmúlták a beáramlásokat az elmúlt napokban.
A Glassnode on-chain elemzőcég szerint június 3-án a főbb tőzsdékről származó nettó beáramlások összesen -23.286 BTC-t tettek ki, ami május 14. óta a legtöbb.

Bitcoin tőzsdei nettó beáramlások grafikonja. Forrás: Glassnode

A Glassnode vezető on-chain elemzője, Checkmate a hét elején „The Week On-Chain” című hírlevelének legfrissebb kiadásában a hosszú távú birtokosi magatartást tárgyalva ráadásul a befektetők osztályait is körülhatárolta, akik jelenleg a legkevésbé érdekeltek az eladásban.
Konkrétan azok, akik a 2021. novemberi csúcsok közelében vásároltak, „viszonylag árérzékenynek tűnnek” – írta, hozzátéve, hogy a befektetői profil egyre inkább ilyen makacskodó hodlerekből áll.

„A folyamatos árfolyamcsökkenés és egy 80k+ BTC-s nagy spot likvidálási esemény ellenére továbbra sem hajlandóak elengedni a coinjaikat” – tette hozzá.

Olvastad már? Csökken a bányászok bevétele

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!