T. Rabi Sankar, az Indiai Központi Bank (RBI) helyettes kormányzója szerint a központi banki digitális valuták „megölhetik a kriptovaluták, mint a bitcoin és az ether, bármilyen kis ügyét is.”

Az RBI kormányzóhelyettese a CBDC-k kriptovalutákra gyakorolt hatásáról értekezik

T. Rabi Sankar, az RBI kormányzóhelyettese a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által szervezett webináriumon beszélt a központi banki digitális valuták (CBDC-k) kriptovalutákra, például a bitcoinra és az etherre gyakorolt lehetséges hatásáról – jelentette a helyi média pénteken.

Idézték őt:

A CBDC-k valójában képesek lennének megölni azt a kevéske érvet is, ami a magán kriptovaluták mellett szólhat.

A “magán kriptovaluták” alatt az indiai kormány és a központi bank az összes nem kormányzati kibocsátású kriptovalutát érti, beleértve a bitcoint és az ethert is.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Sankar kifejtette a központi bank álláspontját, miszerint a kriptovalutákat nem szabad engedélyezni, “csak azért, mert a hi-tech mögöttük áll”. Hozzátette:

Minden eszköz, amelyet jóra lehet használni, nem kívánatos célokra is felhasználható. A technológia végső soron egy eszköz.

Eközben az indiai kormány még dolgozik az ország kriptopolitikáján. A héten a gazdasági ügyekért felelős miniszter elárulta, hogy a kormány véglegesíti a kriptovalutákról szóló konzultációs dokumentumot.

Az RBI már régóta figyelmeztetett arra, hogy a kriptovaluták veszélyt jelentenek India pénzügyi rendszerére, és soha nem szabadna törvényes fizetőeszközként elismerni őket, ahogyan azt néhány ország, köztük Salvador tette.

A bank arra is figyelmeztetett, hogy a kriptovaluták az indiai gazdaság dollárosodásához vezethetnek.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Sankar részletezte: „Egy valutának szüksége van kibocsátóra vagy belső értékre. Sok kriptovalutát, amely egyikkel sem rendelkezik, még mindig névértéken fogadnak el – nemcsak a hiszékeny befektetők, hanem a szakpolitikusok és az akadémikusok is”.

A tisztviselő részletezte:

A legtöbb kriptovaluta egyensúlyi értéke pontosan nulla, mégis néha fantasztikus szinteken árazzák őket.

„De még ott is, ahol a kriptovalutáknak van értékük, például néhány stabilcoin, amelyek egy adott valutához vannak kötve, számomra rejtélyesnek tűnik a megkérdőjelezhetetlen elfogadásuk” – vélekedett.

Az indiai központi bank jelenleg fejleszti saját CBDC-jét. A bank a héten közölte, hogy “fokozatos megközelítést” fog alkalmazni a digitális rúpia bevezetéséhez.

Olvastad már? Kriptóval forradalmasítanák a hűségrendszereket – interjú Varga Zoltánnal, a Bevachip vezetőjével

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!