Az ApeCoin birtokosai szavazhatnak, hogy maradjanak-e az Ethereum hálózatán

-

A közösség egy vita közepén jár, hogy az APE maradjon-e az Ethereum hálózatán, vagy költözzön át másik blokkláncra. A hétvégén kezdődik a szavazás a kérdésben, és június 8-ig tart.
A döntést beárnyékolja, hogy a token az elmúlt hónap során 57%-kot vesztett az árfolyamából. A szavazást az ApeCoin hivatalos Twitter-fiókján jelentették be.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Elindult a szavazás az AIP-41 javaslat ügyében, amely során arról döntünk, hogy az ApeCoin maradjon-e az Ethereum ökoszisztémájában. A szavazás jövő hét szerdán zárul, európai idő szerint este 9-kor, így még előtt szavazzon mindenki!”

A tweetben egy link is található, amely összegzi a javaslatot és a vita jelenlegi állását. Még április végén nyilatkozott úgy a Bored Ape Yacht Club mögött álló Yuga Labs, hogy a skálázódás miatt az ApeCoin esetében szükséges lesz a saját lánc elindítása, az Ape DAO szerint viszont maradni kellene az Ethereumon.

Egy másik láncra való átköltözés drága, rizikós, és összetett feladat. Számos ponton csúszhat félre a történet, ha nem megfelelően van levezényelve, a veszteségek pedig katasztrofálisak lehetnek, vagy akár ki is hátrálhat a projekt mögül a Yuga Labs vagy a többi szervezet, akik jelenleg támogatóan állnak hozzá.”

A vita során mindkét vélemény támogatói felszólalnak, mind a költözők, mind a maradók hangosan képviselik a nézeteiket, és érvelnek a nézőpontjuk mellett.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A költözést támogatók is széles skálán mozognak, hiszen vannak, akik maradnának az Ethereum tágabb környezetében valamelyik második rétegű megoldással, mint amilyen az Arbitrum, a Zksync, az Optimism, vagy éppen az Immutable X. Mások ténylegesen elköltöznének, például az Avalanche rendszerére.
A kommentek között viszont az sem ritka, hogy a költözést a lehető legrosszabb döntésnek tartják egyes felhasználók.
Az Ethereum hálózati díjai mostanában viszonylag alacsonyak, a pár dolláros szinten mozognak. Az emelkedéssel viszont ismét hamar 10 dollár környékére növekedhet az átlagos tranzakciós díj, amely már soknak számít a többség számára.
Ráadásul az ERC20 tokenek mozgatása többe kerül, mint az ether tranzakciói. Az ApeCoin ráadásul alaposan megzuhant, a mindenkori csúcsáról 77%-os veszteségig. Az elmúlt hónapban 57%-ot esett, az elmúlt héten pedig 4,9%-ot.
A kapitalizációja még így is 1,77 milliárd dollárnál jár, és a napi kereskedési volumene nagyjából 250 millió dollár környékén mozog.

Olvastad már? Csökken a bányászok bevétele

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!