Sorban a tizedik hét, amelyik esést hoz?

-

A BTC a június 5-i heti zárásig játszott a kereskedőkkel, mivel a BTC ármozgása szorosan utánozta a múlt hétvégét.
A kriptopiac adatai szerint a BTC/USD a cikk írásakor a május 30-i nyitószint körül keringett, mindössze 300 dollárral magasabban, mint hét nappal ezelőtt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A heti gyertya zárásáig hátralévő órákkal a kereskedési pár így megőrizte a kockázatot, hogy egy újabb alacsonyabb mélypontot hoz az árfolyam számára. Ezzel a bitcoin új rekordot döntene az egymást követő „piros” hetek számát tekintve.
A lehetséges kimeneteleket megvitatva a kereskedők véleménye vegyes volt.

„Úgy néz ki, hogy a BTC valószínűleg 28,5k dollár felett fog heti zárást kapni, ami további tartományi PA-t jelentene a következő hétre”tette hozzá a népszerű Twitter-fiók, a Crypto Santa a nap kommentárjaiban.

A BTC/USD továbbra is egy szűk sávban mozgott a hét folyamán, ez a májusi 23.800 dolláros mélypontról való kilábalás óta áll fenn.
Crypto Santa megjegyezte, hogy az Egyesült Államok inflációs adatai a következő napokban esedékesek, ez a májusi fogyasztói árindex (CPI) adat formájában fog megjelenni, amely volatilitást válthat ki, amennyiben az infláció a már most is magas várakozások felett alakul.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

„Az inflációs számok tekintetében még nem dőlt el az elemzők döntése” – mondta Jeffrey Rosenberg, a BlackRock vagyonkezelő portfóliómenedzsere a Bloombergnek.

„Addig nem igazán lehet kivonni a Fed-et abból a feladatból, hogy az első számú prioritásra – az infláció lefaragására – összpontosítson, amíg ez valóban nem kezd határozottan megmutatkozni. Amíg ez nem történik meg, addig nagyon nehéz időszak lesz.”

Az áprilisi fogyasztói árindex 8,3%-os volt, ami tovább növelte az inflációt, amely már az 1980-as évek eleje óta nem látott szinten van.

A Bitfinex kötései „likvidációs katasztrófát” sugallnak

Miközben sokan azt jósolták, hogy a BTC végül újra a májusi mélypontra kerül, a kereskedők egy csoportja feltűnően optimista maradt.
A Bitfinex tőzsdén a BTC-re tett long, áremelkedésre számító tétek a hétvégén folyamatosan emelkedtek, új rekordmagasságot értek el, és zavart keltettek az elemzőkben.
A trend jelentősen felgyorsult a 23 800 dollárig tartó leszúrás után, ami aggodalmakra adott okot, hogy egy likvidálási esemény tovább növelheti a piac törékenységét, ha a BTC/USD lefelé fordulna.

„Ez vagy egy fantasztikus pumpát fog eredményezni … vagy egy likvidációs katasztrófát.”

Olvastad már? A bitcoin hosszú távú hodlerei megkezdték az elosztást

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Christoph Scholz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!