A bitcoin helyett az arany iránt nőtt az érdeklődés

-

Az elmúlt két napban ismét felmerültek az USA recessziójától való félelmek, ami megemelte az arany értékét. A bitcoin azonban másképpen reagált.
A U.S. Institute of Supply Management kedden azt mondta, hogy gyártási indexe 10 éves mély pontra süllyedt, 47.8%-ra az augusztusi 49,1%-ról. 50-es alatti érték a gyártási tevékenységes csökkenését jelzi.

A komor adatok növelik egy 2020-as recesszió kockázatát, ahogy azt Holger Zschaepitz népszerű elemző grafikonja is mutatja.

  • Annak valószínűsége, hogy az USA gazdasága jövőre recesszióba kerül immár magasabb, mint 40%.
  • A kincstári kötvények árazása is 60%-os valószínűséget mutat egy recesszióra a JPMorgan adatai szerint.

Egy recesszió veszélye még alacsonyabbra állította a globális tőzsdepiacokat. a Dow Jones Ipari Átlag több mint 450 pontot esett a nagy eladások második napját.
Ezalatt az elmúlt 49 órában az arany árfolyama 1460 dollárról 1500 dollárra emelkedett unciánként és még tovább emelkedhet. A sárga nemesfém egy klasszikus menedékvaluta, melynek kedvez a recessziótól való félelem és az ezzel járó rizikóelkerülés.
A bitcoin azonban kedd óta a 8200-8500 dollár közötti árfolyamban mozgott. A vezető kriptopénz nemrég 7700 dollárig zuhant, majd emelkedése kifulladt a 200 napos mozgási átlag ellenállásnál, 8483 dollárnál.
A bitcoin iránti alacsony kínálat, mint menedék szembe megy azzal az állásponttal, hogy a kriptopénz egyfajta digitális arany.

Sok befektető vagyontárolási formaként gondol a bitcoinra, mely biztosíték lehet a központi bankok agresszív pénzügypolitikájával szemben.
A CME FedWatch szerint annak valószínűsége, hogy a Federal Reserve (Fed) 2019 harmadik kamatlábcsökkentését is megejti októberben 40-ről 64%-ra emelkedett az elmúlt két nap során.
Ennek ellenére a bitcoin nem jeleskedik. A kriptopénz értéke 10 000 dollárról 8000 dollárra zuhant szeptemberben, annak ellenére, hogy az Európai Központi Bank 10 bázisponttal csökkentette a kamatlábat, -0,5 %-ra.
Ezen tényezők szerint a bitcoinnak még várnia kell arra, hogy biztosíték legyen a szerepe, úgy tűnik egyelőre nincs korreláció.
A helyzet azonban a jövőben változhat, ha egyre több hagyományos befektető lép be a kriptopiacokra. A bitcoin ugyanis rendelkezik a menedékvaluták minden tulajdonságával. Nem köthető egyetlen kormány valutájához sem és természetéből adódóan deflációs, ami a nemesfémekhez hasonlóan értéket ad neki.
A technikai elemzések szerint nagy a valószínűsége, hogy az elkövetkezendő 24 órában 8000 dollár alá esik a bitcoin árfolyama.
Kedden a bitcoin egy doji candlet rajzol, ami habozásra utal a 200 napos mozgási átlagnál és megszakította a visszapattanást a 7700 dolláros mélypontról.
Ha erőteljesen a 200 napos mozgási átlag felé kerülnénk, ami jelenleg 8483 dollár, akkor növekedhet a vásárlói nyomás.

Nem túl valószínű, hogy megtörténik a kitörés, a 4 órás grafikon egy elbukott dupla alsó kitörést mutatja, a keddi irányvonal fölé mozgás rövid életű volt. Az elbukott kitörés azt mutatja, hogy továbbra is borúsak a kilátások és hitelesíti az árfolyam negatív irányzatát a hosszú távú mutatókon.
A 4 órás grafikon relatív erőindexe ismét 50 alá esett, ami medve piacra utal. Ennek következtében valószínű, hogy ismét 8000 dollár alá esünk.
Ha a 200 napos mozgási átlag áttörésre kerül, akkor gyorsan 8900 dollárig emelkedhetünk, az MACD napi grafikonja egyre növekvő mélypontokat mutat, ami annak a jele lehet, hogy gyengül a medve irányzat.

Olvastad már? A Kínai Jegybank tagadja, hogy novemberben kriptopénzt indítana

Összességében elég komorak a kilátások, amíg az árfolyam nem kerül 9097 dollár fölé.
Forrás: coindesk.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!