A Bitcoin FOMO és a FUD

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama több mint egy éve nem látott szintre emelkedett. Az emelkedést kísérő lelkesedés azt sugallta, hogy az eszköz képes lehet fenntartani a jelenlegi emelkedő tendenciát.

A Bitcoin felfelé ível

Október 23-án a Bitcoin árfolyama meghaladta a 35.000 dollárt, és ezzel közel két éve nem látott árszintet ért el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezt az árrobbanást más kulcsfontosságú mérőszámok, köztük a bálnatranzakciók és a napi aktív címek számának kedvező mozgása kísérte.

A Santiment által közzétett bejegyzés szerint ezek a mérőszámok a Bitcoin árfolyamának tartós emelkedési potenciálját jelezték.

Továbbá október 24-én a hálózat több mint 1 millió napi aktív címet regisztrált, ami jelentős mérföldkő. Emellett a bálnatranzakciók száma meghaladta a 14 000-et.

Érdemes megjegyezni, hogy az árfolyam emelkedésének kezdete óta a napi aktív címek gyakran átlépték az 1 milliós határt. A bálnatranzakciók száma is figyelemre méltó növekedést mutatott.

E cikk írásakor a napi aktív címek száma meghaladta a 430 000-et, míg a bálnatranzakciók száma átlépte a 3000-et.

A FOMO és a FUD árnövekedéssel kezdődik

A Santiment egy külön bejegyzésében megjegyezte, hogy a Bitcoin társadalmi volumene és dominanciája a Fear of Missing Out (FOMO) jeleit mutatta.

A grafikon azt jelezte, hogy a Bitcoin vásárlásával vagy eladásával kapcsolatos viták voltak túlsúlyban.

Ahogy a FOMO nőtt, úgy nőtt a Fear, Uncertainty, and Doubt (FUD) (Félelem, bizonytalanság és kétség) is.

Ezen érzelmek összjátéka hozzájárulhat a BTC árfolyamának folyamatos emelkedéséhez.

Azonban e mérőszámok pozitív mutatói ellenére az árfolyam trendje mutatott néhány óvatos jelet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin árkorrekcióval nézhet szembe

E cikk írásakor a Bitcoin emelkedő ártrendje napi időkeretben elemezve már hét egymást követő napon át tartott.

Körülbelül 34.600 dolláron kereskedtek vele, szerény, 1% alatti áremelkedéssel.

Ez a tartós áremelkedés a BTC-t egy erős bika trendbe hozta, amit a Relative Strength Index (RSI) is bizonyít. Az RSI pozíciója arra is utalt, hogy a BTC árkorrekciója küszöbön állhat.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? Az emelkedő NFT kereskedések a piac élénkülését jelentik?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!