A Bitcoin fehér könyv már 43 különböző nyelven érhető el

-

A Bitcoin fehér könyvet, amelyet Satoshi Nakamoto írt, a közösség tagjai továbbra is több nyelven terjesztenek, és arra törekszenek, hogy a dokumentum tartalmát minél szélesebb közönség számára elérhetővé tegyék.

A bitcoin.org április 10.-i információi szerint a fehér könyvet eddig 43 nyelvre fordították le, többek között kínai, spanyol, olasz, orosz, francia, német, bahasa indonéz, baszk és svéd nyelvre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett a látássérült emberek számára a fehér könyv Braille-írással is elérhető.

Ezek az erőfeszítések jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a dokumentum tartalma világszerte szélesebb közönség számára is hozzáférhetőbbé és érthetőbbé váljon.

A Bitcoin fehér könyv fordítása jelentős szerepet játszik a Bitcoinhoz való hozzáférés akadályainak felszámolásában, és világszerte emberek milliói számára teszi lehetővé, hogy jobban megértsék a technológiát.

A nyelvi akadályok elhárításával az emberek elköteleződhetnek a téma iránt, és mélyebben megérthetik a Bitcoin működését.

Szerencsére bárki, akit érdekel a fehér könyv lefordítása, megteheti ezt a bitcoin.org Github oldalán keresztül benyújtott kérelemmel.

Ez a nyitott megközelítés lehetővé teszi, hogy bárki, bárhol a világon, hozzájáruljon a Bitcoinról szóló ismeretek terjesztéséhez, és segítsen abban, hogy a különböző kultúrákban és nyelveken élő emberek számára is elérhetőbbé váljon.

Az Apple MacBookokon található Bitcoin fehér könyv

Nem rég derült ki, hogy a Bitcoin fehér könyvet az Apple (NASDAQ: AAPL) rendszerfájljainak mélyén elásva találták meg a macOS Catalina vagy újabb rendszert futtató számítógépeken.

A dokumentum, amelynek fájlneve „simpledoc.pdf”, mind a kilenc oldalán Satoshi Nakamoto elképzeléseit kívánja bemutatni egy decentralizált, nyilvános főkönyvön alapuló pénzformáról.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Érdekesség, hogy az önjelölt Satoshi Dr. Craig Wright azzal vádolta meg a techóriást, hogy megsértette a szerzői jogi törvényeket azzal, hogy a Bitcoin fehér könyvet a MacBookokra tette.

Wright jól ismert arról, hogy vitatható módon igyekszik érvényesíteni a Bitcoin és az alapjául szolgáló technológia szellemi tulajdonjogait.

zeta

Olvastad már? Túl régóta van 28 ezernél a BTC árfolyama, hamarosan nagy mozgás jöhet?

Kiemelt kép: bitcoin.org

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!