A Bitcoin ETF jóváhagyása elképesztő beáramlást indíthat el?

-

Mark Yusko, a Morgan Creek Capital Management vezérigazgatója és befektetési igazgatója nemrég egy érdekes jóslatot osztott meg a Bitcoin (BTC) jövőjéről a Paul Barron Network videóinterjújában.

Nevezetesen, Yusko előrevetítette, hogy a Bitcoin spot tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyása az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által 300 milliárd dolláros elképesztő mértékű beáramlást indíthat el a kriptopénzek piacán.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Yusko azzal kezdte, hogy kijelentette a SEC jóváhagyásának kulcsfontosságú jelentőségét egy Bitcoin ETF számára az Egyesült Államokban.

Hangsúlyozta, hogy ez a jóváhagyás kulcsfontosságú összekötő kapocsként szolgálna az intézményi befektetők számára.

Ez biztonságos és szabályozott lehetőséget biztosítana számukra, hogy magabiztosan merészkedhessenek a Bitcoin-piacra.

Kifejtette,

„Az intézményi befektetők óvatosan járnak el, amikor a kripto birodalomba való belépésről van szó a szabályozásokkal kapcsolatos bizonytalanság és a letétkezeléssel kapcsolatos aggodalmak miatt. Egy spot ETF szabályozott és biztonságos eszközt biztosítana számukra, hogy kitettséget szerezzenek a Bitcoinban.”

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője úgy becsülte, hogy a jóváhagyás nagyjából 150 milliárd dollárnyi beáramlást eredményezne. Yusko azonban optimistább kilátásokat fogalmazott meg.

Azt állította,

„Egy lépéssel tovább megyek, és azt mondom, hogy az 1% még hihetőbbnek tűnik. Ez 300 milliárd dollárt jelentene. Ha 300 milliárd dollárt juttatnánk egy 100 milliárd dolláros szabad forgalomban lévő piacra, az jelentősen felhajtaná az árakat – egy jelentős mértékű emelkedés.”

A vezérigazgató az intézményi befektetések növekedését vetíti előre

Jelenleg tíz aktív spot Bitcoin ETF kérelem van folyamatban. Ez nem tartalmazza a Grayscale azon javaslatát, hogy a GBTC nevű kiemelt alapját spot Bitcoin ETF-é alakítsa át. E pályázók között van a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője.

Yusko hangsúlyozta, hogy kulcsfontosságú szerepe van annak, hogy az ETF jóváhagyását elsőként biztosítsa.

Kijelentette, hogy az első belépő valószínűleg az eszközök oroszlánrészét fogja felhalmozni. Várakozásai szerint a BlackRock jelentős befolyásával potenciálisan úttörővé válhat.

Yusko magabiztosan nyilatkozott,

„Már több mint egy éve hangoztatom azt a meggyőződésemet, hogy a BlackRock lesz az első. Talán még tovább is megyek, és azt állítom, hogy ők lesznek az egyetlen olyan szervezet, amely megkapja az engedélyt”.

Yusko optimizmusa azon az előfeltételezésen nyugszik, hogy egy szabályozott spot Bitcoin ETF hatékonyan megfelelne az intézményi befektetők szigorú átvilágítási követelményeinek. Ez felhatalmazná őket arra, hogy portfóliójuk egy részét erre a digitális eszközre fordítsák.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Rámutatott, hogy a Bitcoin eszközosztályként való fejlődése és az értéktárolóként való egyre növekvő hírneve máris jelentős figyelmet keltett az intézményi körökben.

Ami a jóváhagyási ütemtervet illeti, Yusko úgy véli, hogy egy spot Bitcoin ETF,

„valamikor az év vége felé kapja meg a jóváhagyást”.

Olvastad már? Hangosabb vélemény-nyilvánításra bíztatja a Coinbase az 50 millió amerikai kriptotulajdonost

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!