A Bitcoin ETF jóváhagyása elképesztő beáramlást indíthat el?

-

Mark Yusko, a Morgan Creek Capital Management vezérigazgatója és befektetési igazgatója nemrég egy érdekes jóslatot osztott meg a Bitcoin (BTC) jövőjéről a Paul Barron Network videóinterjújában.

Nevezetesen, Yusko előrevetítette, hogy a Bitcoin spot tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyása az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által 300 milliárd dolláros elképesztő mértékű beáramlást indíthat el a kriptopénzek piacán.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Yusko azzal kezdte, hogy kijelentette a SEC jóváhagyásának kulcsfontosságú jelentőségét egy Bitcoin ETF számára az Egyesült Államokban.

Hangsúlyozta, hogy ez a jóváhagyás kulcsfontosságú összekötő kapocsként szolgálna az intézményi befektetők számára.

Ez biztonságos és szabályozott lehetőséget biztosítana számukra, hogy magabiztosan merészkedhessenek a Bitcoin-piacra.

Kifejtette,

„Az intézményi befektetők óvatosan járnak el, amikor a kripto birodalomba való belépésről van szó a szabályozásokkal kapcsolatos bizonytalanság és a letétkezeléssel kapcsolatos aggodalmak miatt. Egy spot ETF szabályozott és biztonságos eszközt biztosítana számukra, hogy kitettséget szerezzenek a Bitcoinban.”

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője úgy becsülte, hogy a jóváhagyás nagyjából 150 milliárd dollárnyi beáramlást eredményezne. Yusko azonban optimistább kilátásokat fogalmazott meg.

Azt állította,

„Egy lépéssel tovább megyek, és azt mondom, hogy az 1% még hihetőbbnek tűnik. Ez 300 milliárd dollárt jelentene. Ha 300 milliárd dollárt juttatnánk egy 100 milliárd dolláros szabad forgalomban lévő piacra, az jelentősen felhajtaná az árakat – egy jelentős mértékű emelkedés.”

A vezérigazgató az intézményi befektetések növekedését vetíti előre

Jelenleg tíz aktív spot Bitcoin ETF kérelem van folyamatban. Ez nem tartalmazza a Grayscale azon javaslatát, hogy a GBTC nevű kiemelt alapját spot Bitcoin ETF-é alakítsa át. E pályázók között van a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője.

Yusko hangsúlyozta, hogy kulcsfontosságú szerepe van annak, hogy az ETF jóváhagyását elsőként biztosítsa.

Kijelentette, hogy az első belépő valószínűleg az eszközök oroszlánrészét fogja felhalmozni. Várakozásai szerint a BlackRock jelentős befolyásával potenciálisan úttörővé válhat.

Yusko magabiztosan nyilatkozott,

„Már több mint egy éve hangoztatom azt a meggyőződésemet, hogy a BlackRock lesz az első. Talán még tovább is megyek, és azt állítom, hogy ők lesznek az egyetlen olyan szervezet, amely megkapja az engedélyt”.

Yusko optimizmusa azon az előfeltételezésen nyugszik, hogy egy szabályozott spot Bitcoin ETF hatékonyan megfelelne az intézményi befektetők szigorú átvilágítási követelményeinek. Ez felhatalmazná őket arra, hogy portfóliójuk egy részét erre a digitális eszközre fordítsák.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Rámutatott, hogy a Bitcoin eszközosztályként való fejlődése és az értéktárolóként való egyre növekvő hírneve máris jelentős figyelmet keltett az intézményi körökben.

Ami a jóváhagyási ütemtervet illeti, Yusko úgy véli, hogy egy spot Bitcoin ETF,

„valamikor az év vége felé kapja meg a jóváhagyást”.

Olvastad már? Hangosabb vélemény-nyilvánításra bíztatja a Coinbase az 50 millió amerikai kriptotulajdonost

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!