Hangosabb vélemény-nyilvánításra bíztatja a Coinbase az 50 millió amerikai kriptotulajdonost

-

Az USA legnagyobb kriptotőzsdéje a Coinbase nemrégiben új kampányt indított, hogy meggyőzze az ország kriptotulajdonosait, ők is hangot adhatnak a véleményüknek, ha új, használható szabályokat akarnak a kriptoipar területén.

A Coinbase úgy vélekedik, a rendezett törvényi háttér a kriptobefektetőkön kívül a szélesebb nagyközönség részére is előnyöket biztosítana, hiszen egyértelmű, hogy a jelenlegi pénzügyi rendszer megérett a változásra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kampány első fázisában a tőzsde arra bíztatja az 52 millió helyi kriptotulajdonost, hogy ne csak a közösségi médiában legyenek aktívak, hanem tegyenek többet az ügy érdekében.

Az ajánlott lépések között olyanok szerepelnek, hogy például hívják fel telefonon a parlamenti képviselőjüket, és kérjenek úgy törvényeket tőlük.

A kampány több platformon is elindult, a digitális változat mellett Washington DC esetén óriásplakátokat is alkalmaznak a szervezők.

A sajtónak eljuttatott információk alapján a kampány fizikailag kilenc államra fog kiterjedni, ahol a felmérések alapján a legtöbb kriptobefektető él.

Ezek Arizona, California, Georgia, Illinois, New Hampshire, Nevada, Ohio, Pennsylvania, és Wisconsin államok.

Egyértelműbb szabályozás kell a kriptopiacnak

A Coinbase elmondta, hogy egyértelmű, és használható kriptoipari törvények nélkül az USA arra van kárhoztatva, hogy elveszítse a versenyt például Kínával szemben, ahol kifejezetten felkarolják a technológiai fejlesztéseket, többek között a digitális pénzeszközöket is.

A tőzsde ügyvezetője, Brian Armstrong már korábban is nyilatkozott erről a témáról, és megosztotta a hallgatósággal, hogy a digitális jüan, a kínai állam által fejlesztett központi banki digitális pénz közvetlen kockázatokat jelent az amerikai dollár dominanciájára a világkereskedelemben.

A tőzsde megfogalmazása szerint a kriptós szabályok hiánya olyan mértékű bizonytalanságban tartja az iparágat, amelynek hatalmas mértékű következményei lehetnek.

A becslések alapján a következő évek során egymillió fejlesztő, és három millió kapcsolódó munkahely szűnhet meg az USA-ban, mivel a cégek ezeket más országokba költöztetik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egyértelmű szabályozás a Coinbase esetében is megnyilvánul, hiszen nyáron beperelte a tőzsdét a SEC, a tőzsdefelügyelet.

A vádak szerint a tőzsde engedélyezetlen értékpapírokat forgalmaz, és regisztrálatlan tőzsdeként üzemel.

Olvastad már? Útjára indult a Meme Kombat előértékesítése, vesd bele magad az izgalmas csatákba

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!