Egy második rétegű protokoll összekapcsolja az Ethereumot és a Solanat

-

Az Eclipse a napokban jelentette be, hogy az Ethereumon működő második rétegű hálózatához olyan technológiát használ fel, amely a Solana rendszerén alapul.

A cég így a saját megoldását úgy jellemzi, mint a lehető leggyorsabb Ethereum oldallánc, mivel az SVM, a Solana Virtual Machine az EVM, az Ethereum Virtual Machine számos hiányosságát kijavítva működik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az egyik legnagyobb előny, hogy az SVM lehetővé teszi a párhuzamos adatfeldolgozást, így jobban skálázható, egy másik funkció pedig lehetővé teszi, hogy a jutalékok megállapítása ne legyen minden esetben központilag végezve.

Ez utóbbi megoldással meg lehet akadályozni, hogy egy hirtelen nagy népszerűségre szert tévő NFT projekt a teljes hálózatot túlterhelje a rengeteg tranzakcióval.

Az SVM ráadásul fejlettebb biztonsági protokollokkal is rendelkezik, többek között lehetetlenné teszi, hogy az okosszerződéseket többszörös megbízásokkal meg lehessen támadni, mivel ez a módszer elterjedtnek számít a rosszindulatú szereplők körében.

Az oldallánc az Ethereum főhálózatán fogja rögzíteni a tranzakciókat tartalmazó kötegeket, mivel az Eclipse elmondása szerint az a hálózat számít a kriptoipar egyik központi elemének.

Ráadásul a gas-díjak fizetésére szolgáló token is az ETH lesz, a csapat elmondta, hogy a közeljövőben egyáltalán nem terveznek saját tokent indítani a hálózatukon.

Az Eclipse 15 millió dolláros befektetői tőkével indult el. A projekt elismeri, hogy az Ethereum jelenlegi skálázási megoldásai jól működnek a főhálózat tehermentesítésére, az is egyértelmű viszont, hogy nem alkalmasak a tömegesen érkező felhasználók kiszolgálására.

Az az ötlet sem életszerű, hogy minden egyes applikáció saját második rétegű megoldást kapjon, mivel ez túl nagy költségekkel járna az infrastruktúra szempontjából, és lényegesen több hibaforrást is jelentene mind a vállalkozások, mind a felhasználók számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Eclipse szerint ezek a módszerek arra hasonlítanak, mintha valaki légkalapáccsal akarna diót törni, ezért az iparág szereplői kompromisszumokra vannak kényszerítve, és sokszor el kell fogadniuk a hátrányokat számos téren.

Erre viszont megfelelő megoldást nyújthat az Eclipse szolgáltatása, mivel párhuzamosan működő adatfeldolgozást tud végezni, elkülönülő jutalék-rendszerrel az egyes alkalmazások számára, köszönhetően az SVM technológiájának.


Olvastad már? Útjára indult a Meme Kombat előértékesítése, vesd bele magad az izgalmas csatákba

Forrás. news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!