A Bybit leállítja szolgáltatásait az Egyesült Királyságban

-

A Bybit bejelentette, hogy felfüggeszti szolgáltatásait az Egyesült Királyság lakosai számára az ország pénzügyi felügyeletének (FCA) által bevezetett szabályozási változások miatt.

A lépésre az FCA kripto vállalkozások marketingjére és kommunikációjára vonatkozó új szabályai miatt került sor.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új szabályok célja nevezetesen az, hogy egyértelmű, tisztességes és nem félrevezető marketinggyakorlatokat alakítsanak ki a kriptoiparban.

A Bybit döntése, hogy felfüggeszti szolgáltatásait az Egyesült Királyságban, összhangban van az FCA által meghatározott új szabályok elfogadására irányuló proaktív megközelítésével.

A vállalat azt tervezi, hogy két lépcsőben fokozatosan megszünteti a szolgáltatásait az Egyesült Királyság lakosai számára.

Először is, a Bybit október 1-jéig nem fogad el új számlaigényléseket brit lakosoktól. Másodszor, október 8-ig felfüggesztik az új betéteket, új szerződéseket és a meglévő brit felhasználók pozícióinak megváltoztatását.

A Bybit felfüggesztése az FCA szabályainak megfelelően

Ez az ütemezés egybeesik az FCA által a kriptoeszközöket forgalmazó cégek számára az új szabályoknak való megfelelés határidejével. Az FCA eredetileg júniusban vezette be ezeket a szabályokat.

A közelmúltban, szeptember 21-én figyelmeztetést is kiadott, amelyben emlékeztette a kriptovállalkozásokat a közelgő október 8-i határidőre és arra a potenciális kockázatra, hogy a szabályok be nem tartása esetén büntetőjogi felelősségre vonással kell számolniuk.

A Bybit döntése biztosítja, hogy működése megfelel az FCA marketing- és kommunikációs előírásainak.

Szolgáltatásainak ideiglenes felfüggesztésével a vállalat célja, hogy erőfeszítéseit és erőforrásait arra fordítsa, hogy a jövőben hatékonyan megfeleljen az FCA felvázolt előírásainak.

Az FCA egyes cégeknek lehetőséget biztosított arra, hogy előzetes jóváhagyást kérjenek a megfelelési határidő 2024 januárjáig történő meghosszabbítására. Ez több időt biztosít számukra marketinggyakorlatuk és kommunikációjuk kiigazítására.

A Bybit azonban úgy döntött, hogy proaktív lépéseket tesz a szabályoknak való azonnali megfelelés érdekében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nem ez az első eset, hogy a Bybit a szabályozási fejleményekre reagálva módosítja szolgáltatásait. Májusban a tőzsde bejelentette, hogy a „közelmúltbeli szabályozási változások” miatt leállítja szolgáltatásait Kanadában.

A kiigazítások ellenére a Bybit folytatta terjeszkedését az új piacokra. Ide tartozik Kazahsztán is, ahol májusban elvi engedélyt kapott kripto letétkezelési szolgáltatóként való működésre.

Olvastad már? Útjára indult a Meme Kombat előértékesítése, vesd bele magad az izgalmas csatákba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!