A Bitcoin dominanciájá növekszik, mi áll a háttérben?

-

A Bitcoin (BTC) már régóta tartja vezető kriptopénzként a pozícióját, de a közelmúltban minden idők legnagyobb dominanciáját érte el.

Hogyan viszonyul ez a megnövekedett dominancia a korábbi hónapok teljesítményéhez, és összehasonlítva más kriptovalutákkal?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin dominanciája növekszik

Egy nemrégiben lezajlott online vita hívta fel a figyelmet a Bitcoin piaci dominanciájának figyelemre méltó feltámadására.

Ez a dominancia a BTC piaci kapitalizációjára vonatkozik az összes többi kriptovaluta teljes kapitalizációjához viszonyítva.

Ahogy a vita kiemelte, a BTC jelenlegi dominanciája minden idők legmagasabb szintjén áll.

A BTC dominanciájának történelmi pályáját vizsgálva a CoinMarketCap-en nyilvánvalóvá vált, hogy a BTC jelentős ideig folyamatosan ebben a magas tartományban mozgott, mielőtt elérte volna ezt az új csúcsot, ami több hónapja nem látott csúcsértéket jelent.

A CoinMarketCap adatai szerint a Bitcoin dominanciája jelenleg több mint 49%-on áll, közelítve a teljes kriptopénzpiac 50%-os szintjéhez.

bitcoin
Forrás: CryptoMarketCap

Továbbá a Bitcoin grafikonjának elemzése e társalgás idején a kereskedési volumen közelmúltbeli csökkenését mutatta ki.

A kereskedelmi forgalom több mint 40%-kal csökkent, és az eszköz piaci kapitalizációja is enyhe csökkenést tapasztalt.

A BTC árfolyamának alakulását vizsgálva a dominancia növekedésének tükrében

A Bitcoin dominanciájának jelentős megugrása nagyrészt az árfolyam emelkedésének tulajdonítható, különösen az október 16-a körül tapasztalt éles kiugrásnak.

Azon a napon az ára több mint 5%-kal emelkedett, de azóta csökkenő tendenciát mutat.

E beszámoló készítésének időpontjában a BTC körülbelül 28.400 dolláron kereskedett, és az értéke kevesebb mint 1%-kal csökkent.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Emellett érdemes megjegyezni, hogy a Relative Strength Index (RSI) 60 fölé szökött, ami azt jelzi, hogy a Bitcoin erős bikás trendben van.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az RSI jelenlegi állása azonban a BTC közelgő árcsökkenésének lehetőségére is utalt.

Ezzel a várható áreséssel a piaci kapitalizáció várhatóan tovább csökken, ami a BTC dominanciájának csökkenéséhez vezet a kriptopénzek piacán.

Olvastad már? A hét legjobban teljesítő tokenje a Solana, ám a TGC token is rendkívül csábító

Kiemelt kép: Benjamin Nelan képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!