A Bitcoin (BTC) visszanyerte a 28.000 dolláros szintet

-

A Bitcoin visszaszerezte a 28.000 dolláros szintet, miután április 24-én közel négyhetes mélypontot ért el, 26 .985 dolláros minimumot állítva be.

Miután öt napig 28.000 dollár alatt maradt, a Bitcoin váratlanul felfelé vette az irányt a piac többi szereplőjét is magával húzza.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cikk írásakor a Bitcoin az elmúlt 24 órában 5%-os emelkedésen, 29.024 dolláron állt.

Ha a Bitcoin folytatja a mostani emelkedést, akkor a vezető eszköz jó úton haladhat, hogy az április 24-i mélypontról való visszapattanás óta a második napi nyereséget könyvelje el.

Néhány narratíva elősegíthette a Bitcoin fellendülését, bár az emelkedés pontos oka továbbra sem ismert.

A fellendülést először is technikai tényezők segítik. A Bitcoin tesztelt egy szorosan megfigyelt szintet, az 50-es MA-t, amely egyes elemzők szerint továbbra is meghatározó szint marad a Bitcoin árnövekedése szempontjából.

Minden bizonnyal a Bitcoin e kulcsfontosságú szint tesztelése után visszapattant, és magasabbra rugaszkodott, elérve a cikk írásaidején a 29.137 dolláros napon belüli csúcsot.

A Santiment on-chain elemző cég a Bitcoin magas társadalmi dominanciájára mutat rá, ami a piaci félelem során következik be. Ez állítása szerint, az árak gyors visszapattanását okozhatja.

A Santiment arról is beszámolt, hogy a kripto percekkel azután, hogy az amerikai részvénypiacok befejezték durva napjukat, az élet jeleit mutatta.

Megjegyzi, hogy az S&P 500-tól való függés nélküli árnövekedés ideális a piac független fenntarthatósága szempontjából.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Kevesebb mint 24 órával azután, hogy az ostromlott First Republic Bank hétfői első negyedéves eredménybeszámolóját nyilvánosságra hozta, hogy 100 milliárd dollárnyi betétet elveszített, ami újra felélesztette a bankszektor életképességével kapcsolatos aggodalmakat, a BTC is emelkedésnek indult.

Idén a Bitcoin nagyjából 65%-kal emelkedett, de az emelkedő trend az elmúlt két hétben lelassult, mivel június óta először lépte át a 30.000 dolláros szintet.

zeta

Olvastad már? 10.000 bitcoin átutalása egy svájci bankba

Kiemelt kép: BTC Keychain

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!