A Bitcoin (BTC) visszanyerte a 28.000 dolláros szintet

-

A Bitcoin visszaszerezte a 28.000 dolláros szintet, miután április 24-én közel négyhetes mélypontot ért el, 26 .985 dolláros minimumot állítva be.

Miután öt napig 28.000 dollár alatt maradt, a Bitcoin váratlanul felfelé vette az irányt a piac többi szereplőjét is magával húzza.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cikk írásakor a Bitcoin az elmúlt 24 órában 5%-os emelkedésen, 29.024 dolláron állt.

Ha a Bitcoin folytatja a mostani emelkedést, akkor a vezető eszköz jó úton haladhat, hogy az április 24-i mélypontról való visszapattanás óta a második napi nyereséget könyvelje el.

Néhány narratíva elősegíthette a Bitcoin fellendülését, bár az emelkedés pontos oka továbbra sem ismert.

A fellendülést először is technikai tényezők segítik. A Bitcoin tesztelt egy szorosan megfigyelt szintet, az 50-es MA-t, amely egyes elemzők szerint továbbra is meghatározó szint marad a Bitcoin árnövekedése szempontjából.

Minden bizonnyal a Bitcoin e kulcsfontosságú szint tesztelése után visszapattant, és magasabbra rugaszkodott, elérve a cikk írásaidején a 29.137 dolláros napon belüli csúcsot.

A Santiment on-chain elemző cég a Bitcoin magas társadalmi dominanciájára mutat rá, ami a piaci félelem során következik be. Ez állítása szerint, az árak gyors visszapattanását okozhatja.

A Santiment arról is beszámolt, hogy a kripto percekkel azután, hogy az amerikai részvénypiacok befejezték durva napjukat, az élet jeleit mutatta.

Megjegyzi, hogy az S&P 500-tól való függés nélküli árnövekedés ideális a piac független fenntarthatósága szempontjából.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Kevesebb mint 24 órával azután, hogy az ostromlott First Republic Bank hétfői első negyedéves eredménybeszámolóját nyilvánosságra hozta, hogy 100 milliárd dollárnyi betétet elveszített, ami újra felélesztette a bankszektor életképességével kapcsolatos aggodalmakat, a BTC is emelkedésnek indult.

Idén a Bitcoin nagyjából 65%-kal emelkedett, de az emelkedő trend az elmúlt két hétben lelassult, mivel június óta először lépte át a 30.000 dolláros szintet.

zeta

Olvastad már? 10.000 bitcoin átutalása egy svájci bankba

Kiemelt kép: BTC Keychain

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!