Csődbe mehet az USA

-

Peter Schiff, az ismert közgazdász úgy nyilatkozott, hogy az USA adósságplafonjának az emelése pontosan azzal az eredménnyel járhat, amelyet el akarnak kerülni ezzel a lépéssel.

A megrögzött aranyrajongóként ismert Schiff a saját műsorában beszélt arról, hogy az USA államcsődhöz közelít, nem tudja majd fizetni az adósságát, és ha a politikusok tovább emelik az adósságplafont, akkor csak még rosszabb következményeket idéznek elő.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Schiff szerint a politikusok azzal indokolják az emelést, hogy fizetni kell az ország számláit. Ez viszont drasztikus következményekkel járhat.

„Azt mondják, fizetni kell, de a helyzet az, hogy az USA valójában sosem fizeti ki a tartozásait. Az államadósság most 31,7 billió dollár. Tehát 31,7 billió dollárnyi számlát nem fizetett ki az ország. Egyszerűen csak nem lett kifizetve, hanem mástól lett kikölcsönözve az a pénz. Senki sem akarja már ténylegesen kifizetni az adósságait. A valódi kérdés nem az, hogy lesz-e államcsőd, hanem az, hogy mikor. Rengeteg rossz dolgot felsorolnak, hogy mi történhet, ha nem lehet emelni az adósságplafonon. Ha viszont emelnek, akkor már garantálható, hogy ezek meg is fognak történni.”

Schiff elmondta, hogy a Federal Reserve pénzt nyomtat, és ezt kölcsönzi ki az állam, de ez a megoldás pontosan az, amely előidézi a gazdasági és a pénzügyi válságot.

Ráadásul Schiff szerint a helyzet eljutott arra a pontra, hogy bár az USA kibocsátja a kötvényeket, és pénzt vonna be a piacról, a világ viszont egyre kevésbé akar kölcsönadni neki, mert tisztában vannak vele, hogy az USA nem fogja visszafizetni az adósságát.

Ráadásul, ahogyan a közgazdász rávilágított, ezt onnan tudja a világ többi országa, hogy az USA egyértelműen el is mondta mindenkinek, hogy nem kívánja visszafizetni az adósságait.

„Az ország két módon is csődbe mehet, két változatban is kezelni lehet a fizetésképtelenséget. Az első megoldás az őszinteség, amikor egyszerűen csak nem fizet a kormány, és el is mondja a hitelezőinek, hogy nem fizet. A másik, egyáltalán nem őszinte mód, mikor az inflációval van elintézve az adósság. Ez utóbbi esetben a Fed egyszerűen pénzt nyomtat, és ezzel az értéktelen papírfecnivel fizet az embereknek.”

Schiff szerint az, hogy a média főleg az adósságplafonra koncentrál, mint a probléma előidézőjére, egyszerűen tévedés, mert a valódi probléma az maga az adósság.

Úgy fogalmazott, hogy a Kongresszus és az elnök mindig is újabb és újabb hiteleket vesz fel, és mikor elérik a plafont, akkor egyszerűen felfüggesztik annak a korlátait, vagy esetleg megemelik.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Márpedig pontosan ez a baj, hogy a plafon emelésével jönnek elő a problémák, nem pedig akkor, ha nincs megemelve.

Schiff úgy véli, pontosan az adósságplafon emelése az, amely végül elő fogja idézni a bajokat.

zeta

Olvastad már? A Binance.US felmondja a Voyager eszközvásárlási megállapodást

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!