Eltávolították Satoshi Bitcoin fehér könyvét az Apple macOS-éről

-

Az Apple a közelmúltban eltávolította a titokzatos Satoshi Nakamoto által írt Bitcoin fehér könyvet a legújabb macOS Ventura bétájáról – írja a 9to5Mac.

A fehér könyvet, amely a 2018-as Mojave verzió óta a macOS rendszerfájljaiban volt elrejtve, Andy Baio techblogger fedezte fel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Apple soha nem adott hivatalos magyarázatot a fehér könyv beépítésére, ami sokakat arra engedett következtetni, hogy ez egy belső vicc volt az Apple mérnökei között, vagy a kriptovaluták növekvő jelentőségére való hivatkozás.

A Bitcoin fehér könyv eltávolítása miatt a kriptopénzek rajongói kíváncsiak az Apple motivációira.

A vállalat továbbra is szűkszavúan nyilatkozott a témáról, ami további találgatásokat gerjesztett.

Érdemes megjegyezni, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója 2021-ben nyilvánosan elismerte, hogy rendelkezik kriptovalutákkal, így érdekes fejleménynek számít a fehér könyv kivonása.

Nem világos azonban, hogy Cook vagy más Apple-vezetők szerepet játszottak-e a fehér könyv megjelenésében vagy eltávolításában.

A Bitcoin fehér könyvének felfedezése a macOS operációs rendszereken belül az Apple-felhasználók körében intrikát keltett, és vitákat váltott ki a vállalat kriptovalutákhoz való viszonyáról.

Egyesek szerint a fehér könyv jelenléte a Bitcoin és az azt alátámasztó blokklánc technológia finom támogatását jelenthette, míg mások szerint egyszerűen praktikus választás volt, tekintettel a dokumentum kompakt méretére, ami tesztelési célokra alkalmassá teszi.

A Satoshi Nakamoto Bitcoin fehér könyvének a macOS-hez való hozzáadása, majd eltávolítása körüli rejtély továbbra is megoldatlan.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Mivel az Apple továbbra is hallgat az ügyben, a felhasználóknak el kell tűnődniük a következményeken és a technológiai óriás kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontján.

Addig is a kriptopénz közösség szorosan figyelemmel kíséri az Apple lépéseit, hogy felismerje a vállalat digitális eszközökhöz való hozzáállásában bekövetkező esetleges változásokat.

zeta

Olvastad már? Az FTX megállapodott és eladja a LedgerX-t

Kiemelt kép: shaeenhaque

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!