Eltávolították Satoshi Bitcoin fehér könyvét az Apple macOS-éről

-

Az Apple a közelmúltban eltávolította a titokzatos Satoshi Nakamoto által írt Bitcoin fehér könyvet a legújabb macOS Ventura bétájáról – írja a 9to5Mac.

A fehér könyvet, amely a 2018-as Mojave verzió óta a macOS rendszerfájljaiban volt elrejtve, Andy Baio techblogger fedezte fel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Apple soha nem adott hivatalos magyarázatot a fehér könyv beépítésére, ami sokakat arra engedett következtetni, hogy ez egy belső vicc volt az Apple mérnökei között, vagy a kriptovaluták növekvő jelentőségére való hivatkozás.

A Bitcoin fehér könyv eltávolítása miatt a kriptopénzek rajongói kíváncsiak az Apple motivációira.

A vállalat továbbra is szűkszavúan nyilatkozott a témáról, ami további találgatásokat gerjesztett.

Érdemes megjegyezni, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója 2021-ben nyilvánosan elismerte, hogy rendelkezik kriptovalutákkal, így érdekes fejleménynek számít a fehér könyv kivonása.

Nem világos azonban, hogy Cook vagy más Apple-vezetők szerepet játszottak-e a fehér könyv megjelenésében vagy eltávolításában.

A Bitcoin fehér könyvének felfedezése a macOS operációs rendszereken belül az Apple-felhasználók körében intrikát keltett, és vitákat váltott ki a vállalat kriptovalutákhoz való viszonyáról.

Egyesek szerint a fehér könyv jelenléte a Bitcoin és az azt alátámasztó blokklánc technológia finom támogatását jelenthette, míg mások szerint egyszerűen praktikus választás volt, tekintettel a dokumentum kompakt méretére, ami tesztelési célokra alkalmassá teszi.

A Satoshi Nakamoto Bitcoin fehér könyvének a macOS-hez való hozzáadása, majd eltávolítása körüli rejtély továbbra is megoldatlan.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Mivel az Apple továbbra is hallgat az ügyben, a felhasználóknak el kell tűnődniük a következményeken és a technológiai óriás kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontján.

Addig is a kriptopénz közösség szorosan figyelemmel kíséri az Apple lépéseit, hogy felismerje a vállalat digitális eszközökhöz való hozzáállásában bekövetkező esetleges változásokat.

zeta

Olvastad már? Az FTX megállapodott és eladja a LedgerX-t

Kiemelt kép: shaeenhaque

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!