A Bitcoin (BTC) további árcsökkenésnek lehet tanúja, ha ez történik

-

A Bitcoin Open Interest tartományának felső régiójában volatilis, ami azt jelenti, hogy a likviditást kereső, tőkeáttételes kereskedők részéről további likviditásokhoz van hely.

A CryptoQuant elemzője kimutatta, hogy a Bitcoin (BTC) még mindig egy mélyebb árfolyamkorrekció kockázatával néz szembe, még akkor is, ha a felezési esemény közeledik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Gaah által az on-chain elemzési platformon közzétett Quicktake szerint a kriptopiac továbbra is forró, mivel a tőkeáttételes kereskedők számára veszélyes árrégióban van.

Forrás: cryptoquant.com

A jelentős nyomások olyan korrekciót indíthatnak el, amely megtörné a bitcoin jelenlegi árstruktúráját.

A Bitcoin korrekciós kockázattal néz szembe

A cikk írásakor a Bitcoin open interest a középső tartományban mozgott, ami azt jelzi, hogy a befektetők semleges hangulatban érdeklődnek az új pozíciók iránt.

Ettől függetlenül a BTC árfolyama továbbra is a legutóbbi, márciusban létrehozott csúcs pozícióinak régiójában mozog.

Az Open Interest tartomány a felső régióban is volatilis, ami azt jelenti, hogy van még hely a likviditást kereső tőkeáttételes kereskedők további likvidációira.

A Gaah szerint ez a régió veszélyes a kereskedők számára, és bármilyen jelentős nyomás olyan korrekcióhoz vezethet, amely megváltoztatja az árszerkezetet, és a BTC-t lejjebb taszítja, mielőtt új történelmi csúcsot regisztrálna.

„Ez egy veszélyes árrégió a tőkeáttételes kereskedők számára, és ha nyomást gyakorolnak rá, akkor egy mélyebb korrekciót indíthat el, amely megtörheti a jelenlegi árszerkezetet. Ezzel az Open Interest tartományt az alsó sávba, az Extreme Fear régióba vinné, amelyet a grafikonon piros színnel jelöltek” – jelentette ki Gaah.

Eufórikus piaci hangulat

Emellett az általános piaci hangulat eufórikus, ami a Bitcoin futures piac finanszírozási rátáin is látszik, amelyek jelenleg a felső tartományban magasan vannak.

Ez az extrém mohóság időszakát jelzi, és teret teremt egy nagyobb visszaesésnek.

Gaah elemzésére akkor kerül sor, amikor a BTC magához tér az elmúlt három hét csökkenéséből.

A kriptopénz a március 14-én jegyzett 73.700 dolláros történelmi csúcsról 62.000 dollár alá zuhant.

A hét elején az eszköz visszatalált a 70.000 dolláros tartományba, és azóta is ezen a szinten tartózkodik. Azonban az elmúlt néhány órában tovább esett, a CoinGecko adatai szerint a cikk írásakor 69.300 dollárra.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Közben a CryptoQuant néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozta, hogy a nagy BTC befektetők magas keresleti aránya lesz a fő hajtóereje az eszköz halving utáni rallyjának, ahogy a négyéves esemény hatásai csökkentek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A BlastUP készen áll arra, hogy a kripto következő nagy dobása legyen – Itt van miért

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!