A Bitcoin (BTC) megdöntötte új árrekordját

-

A Bitcoin (BTC) egy várva várt lépéssel új mérföldkőhöz érkezett, a 2023-as év legmagasabb heti záróárfolyamát rögzítette.

Ez az eredmény a laikusok számára csak egy újabb számnak tűnhet, de a piaci bennfentesek és a hozzáértő befektetők számára jelentős jelentőséggel bíró fejlemény.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek oka a technikai elemzés klasszikus, „magasabb csúcs” néven ismert mintájában rejlik, amelyet a Bitcoin-nak sikerült kialakítania a heti grafikonján.

A magasabb csúcsok és magasabb mélypontok egy grafikonon egyértelmű emelkedő tendenciát jeleznek.

A Bitcoin esetében ez a „magasabb csúcs” a heti grafikonon az első, amit 2023-ban láttunk, ami pozitív és biztató változást jelent a kriptopénzpiacot körülvevő történetben.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Ez a döntő fontosságú fejlemény megtöri a kissé sávos kereskedési mintázat monotóniáját, és az emelkedő trend folytatásának lehetősége felé mutat.

Ennek az új fejleménynek többféle következménye is van. Először is, ez egy létfontosságú bikás jel, amely segíthet a friss likviditás ösztönzésében és a befektetések beáramlásának ösztönzésében.

Ezt valószínűleg pozitívan fogják értelmezni a technikai kereskedők és a befektetők, akik mindig a potenciális kitörések vagy trendfordulók jeleit keresik.

Egy ilyen eseményt biztonságos jelnek tekinthetnek arra, hogy Bitcoin-pozícióikat kezdeményezzék vagy növeljék, ezzel további keresletet teremtve.

Másodszor, egy magasabb csúcs elérése a heti grafikonon a szélesebb piaci hangulatot is megváltoztatja.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel a teljesítménnyel a Bitcoin megmutatta rugalmasságát és szilárdságát a kriptopénzeket gyakran jellemző bizonytalanságok közepette.

A legjelentősebb digitális eszköz ilyen erőjelzése potenciálisan növelheti az általános piaci morált, ami hullámhatást vált ki a kriptovaluták széles skáláján.

Ugyanakkor a múltban láthattuk, hogy a jelentős árfolyammozgások gyorsan irányt változtathatnak, ezért fontos, hogy óvatosak maradjunk és kerüljük a felesleges kockázatokat.


Olvastad már? A Litecoin bányászati nehézsége folyamatosan új csúcsokat ér el

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!