A Bitcoin (BTC) friss keresleti hulláma új rallyt indíthatna el

-

A Bitcoin a héten egy új keresleti hullám jeleit látja, miután egy fontos akadályt leküzdött.

A Bitcoin a héten 71.000 dollár fölé emelkedett, ezzel kitörve a több hétig tartó szűk kereskedési sávból.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az egyik fő katalizátora ennek az ármozgásnak az ETF-eken keresztül jelentkező erős kereslet, az elmúlt héten mintegy 1,2 milliárd dollárnyi nettó beáramlással.

A jövőben több kulcsfontosságú tényező is arra utal, hogy a Bitcoin iránt új keresleti hullám indulhat meg.

A Bitcoin iránti kereslet új hulláma

Ahogy azt a CryptoQuant legfrissebb elemzése megjegyzi, csak az elmúlt héten ezek az ETF-ek mintegy 1,2 milliárd dollárnyi új nettó beáramlást tapasztaltak, ami azt tükrözi, hogy a vásárlók fokozott érdeklődést mutatnak az eszköznek való kitettség megszerzése iránt ezeken a befektetési eszközökön keresztül.

A spot Bitcoin ETF-ekbe áramló hatalmas tőke jelentős lökést adott a vezető kriptopénz árfolyamának a viszonylagos stagnálás időszaka után.

A BTC árfolyamának legutóbbi emelkedése lehetővé tette, hogy azok a rövid távú befektetők, akik nemrégiben vásárolták az eszközt, ismét nyereséges pozícióba kerüljenek.

Ez a megújult nyereségesség csökkenti a befektetői hangulat megtörésének és a bikásról a medvés trendre való átváltás kockázatát.

A CryptoQuant továbbra is egy 60.000 és 70.000 dollár közötti konszolidációs időszakot tart valószínűbbnek a közeljövőben.

bitcoin

Nincs olyan jelentős pozitív gazdasági tényező, amely hatalmas új tőke beáramlását eredményezné, és a Bitcoint a korábbi bikaciklusokhoz hasonlóan nagy árfolyam-emelkedésbe taszítaná.

A héten kevés fontos gazdasági adat jelenik meg, ami kedvező, tekintve a legutóbbi amerikai inflációs számokat követő jelenlegi optimista hangulatot.

Azonban ha a közelgő gazdasági jelentések csalódást okoznak és visszafogják a kockázatvállalási kedvet, az a BTC árfolyamának visszahúzódását indíthatja el a 60.000 dolláros szint felé.

Bár továbbra is fennállnak a Bitcoin konszolidációba való visszatérésével kapcsolatos aggodalmak, a jelentés arra is rávilágít, hogy a következő nagyobb rally a vártnál hamarabb kezdődhet.

A piac máris újjáéledőben van a spot Ether ETF jóváhagyásával kapcsolatos spekulációknak köszönhetően, ami a kollektív piaci sapkát 2,55 billió dollár fölé emelte.

„Előrejelzés: A konszolidációra vonatkozó alapforgatókönyvem ellenére a kereslet új hullámának jelei mutatkoznak. Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a következő rally a vártnál hamarabb kezdődhet.”

Make-or-Break zóna a Bitcoin számára

Ali Martinez népszerű kriptopénz-elemző nagyon „minimális ellenállástsugall a 70.180 és 70.600 dollár közötti ársávon belül.

bitcoin
Forrás: X

Több mint 450.000 Bitcoin-cím vásárolt mintegy 273.000 BTC-t ebben a tartományban, ami egy kínálati zónát hoz létre.

Amennyiben a Bitcoin sikerül átjutnia a 70.180 és 70.600 dollár közötti tartományon, a legkisebb ellenállás útja feljebb mutat.

De ha az eladási nyomás megakasztja a ralit ebben a tartományban, az átmenetileg megállíthatja az emelkedést.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Solana hatalmas emelkedésre készül 1000 dollárig, a Solana ETF pletykák közepette

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!