A Bitcoin (BTC) felülmúlta a Teslát

-

A Bitcoin visszaszerezte a Tesla fölötti pozícióját a piaci kapitalizáció tekintetében, megközelítve a 38.000 dollárt

A Bitcoin értéke jelenleg körülbelül 730,90 milliárd dolláron áll, a Tesla pedig 675,61 milliárd dolláron, így a digitális valuta vezére ismét uralkodik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin árfolyamának közelmúltbeli emelkedése, amely jelenleg 37.000 dollár körül mozog, erőteljes fellendülést jelez a korábbi mélypontokról, miután 2022-ben egy sor masszív visszaesés hatalmas csapást mért az iparágra.

bitcoin
Forrás: companiesmarketcap.com

A Tesla botladozik, miközben a Bitcoin szárnyal

A Bitcoin idén jelentős növekedésen ment keresztül, az árfolyama több mint 125%-kal emelkedett az elmúlt egy évben. Összehasonlításképpen, a Tesla részvényei 70,27%-kal emelkedtek.

Az elmúlt öt napban a Bitcoin jelentős emelkedésen ment keresztül, 34 630 dollárról indult és 37 962 dolláros csúcsot ért el, ami 7,77%-os emelkedést jelent.

Ezzel szemben a Tesla részvénye 219 dolláron nyitott, és 205 dollárig esett, ami 4,65%-os csökkenést jelent, annak ellenére, hogy rövid ideig 226 dolláron tetőzött.

Az egyhavi teljesítményt tekintve a Bitcoin figyelemre méltó emelkedése nyilvánvaló. A kriptopénz a 26.550 dolláros mélypontról 37.962 dolláros csúcsra emelkedett, ami lenyűgöző, 36,21%-os nyereséget jelent.

A Tesla azonban éles visszaesésnek volt tanúja, 263 dolláron nyitott, majd 194 dollárra zuhant, ami jelentős, 20,44%-os esést jelent.

Nemrégiben a Tesla részvényei 5%-os esést szenvedtek el, miután az HSBC értékesítési minősítést adott.

Ezzel szemben a Bitcoin a látszólag küszöbön álló Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) elindítását övező lelkesedésnek köszönhetően magasan szárnyal.

Azonban az olyan szkeptikusok, mint a JPMorgan, figyelmeztető megjegyzéseket adtak ki, és a kriptorallyt potenciálisan túldimenzionáltnak bélyegezték.

A Bitcoin következő célkitűzései

A Bitcoin gyorsan közelít más nagyvállalatok piaci tőkeértékeihez.

Az Nvidia 1,184 billió dolláros piaci kapitalizációval, a Meta Platforms (Facebook) 840,93 milliárd dollárral és a Berkshire Hathaway 761,65 milliárd dollárral már látótávolságon belül van a kriptokirály számára.

A Bitcoin jelenlegi 730,90 milliárd dolláros piaci kapitalizációja félelmetes szereplőként pozícionálja a globális pénzügyi térképen, de messze van attól, hogy elérje a tavaly októberben elért 1,28 billió dolláros csúcsot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Annak idején a bellwether érme rövid időre a világ nyolcadik legértékesebb eszközévé vált, közel került ahhoz, hogy megelőzze az ezüstöt.

Olvastad már? A legjobb kriptók amelyeket megvásárolhatunk az emelkedő piacon, mielőtt túl késő lenne

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

A PEPE-árfolyam veszélyben? Íme, mit tartogat a hét a mémcoin számára

Mindenkinek a kedvenc mémecoinja jelenleg egy kissé szorult helyzetben van. A PEPE, a Solana-alapú mémcoin, amely a múlt héten sokakat milliomossá tett, már körülbelül három...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!