Kriptopénzes letétkezelést indít az intézményi ügyfeleknek a HSBC bank

-

A 60 országban működő bank körülbelül 3 billió dollárnyi ügyfélvagyont kezel, a napokban pedig bejelentették, hogy letétkezelési szolgáltatást fognak nyújtani az intézményi ügyfeleiknek, akik kriptopénzeket akarnak birtokolni.

A tervek alapján a szolgáltatás 2024-ben indulna, és nagymértékben kiterjesztené a kriptoipari lehetőségek körét, amelyeket a bank tesz elérhetővé az ügyfeleinek, világszerte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Zhu Kuang Lee, a HSBC innovációs vezetője elmondta, a letétkezelési platformjukat a megnövekedett ügyféligényekre adott válaszul indítják el, mivel számos megkeresést kaptak ezen a téren a fogyasztóiktól.

„Azt tapasztaljuk, hogy a kriptopénzek területén az eszközkezelők, az eszközbirtokosok egyre nagyobb mértékben igénylik a letétkezelést, és az adminisztrációs tevékenység kiszervezését. Ez a piaci szegmens egyértelműen növekszik.”

A bank nemrégiben lépett be az arany-tokenizálás területére is, és egy új szolgáltatást indítottak az ügyfeleik számára, amely sokkal nagyobb kontrollt biztosít a birtokolt javak felett, és azt is lehetővé teszik, hogy a tulajdonukban lévő tokenizált arannyal kereskedni tudjanak, a HSBC platformján keresztül.

A HSBC 2022-ben jelentette be az Orion nevű szolgáltatásának az elindulását is, amely a különböző pénzeszközök tokenizálását végzi.

Együttműködés a Metaco csapatával

A bank az új letétkezelési platformját a Metaco közreműködésével fejleszti ki, amely egy svájci, 2015-ben indult cég, kifejezetten a digitális eszközök infrastruktúrájára fókuszáló profillal.

A Metaco olyan nevekkel dolgozik együtt, mint a BNP Paribas, a Societe Generale, vagy éppen a Citi, és mindegyik a cég Harmonize nevű protokollját használja.

Ennek a segítségével teljes körű szolgáltatáscsomaghoz férnek hozzá, a letétkezelés, az eszközkibocsátás, a tokenizálás mellett a kereskedelmi és portfólió-kezelési funkciók is elérhetők benne, a szabályozott és a nem szabályozott digitális eszközök esetén is.

A Metaco a Ripple tulajdonában van idén március óta, amikor 250 millió dollárért felvásárolták a céget, hogy be tudjanak lépni az intézményi letétkezelési piacra.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Ripple szóvivője akkor elmondta, várakozásaik alapján a szektor 2030-ra akár 10 billiós piaccá is nőhet.

A Metaco ügyvezetője, Adrien Treccani szerint pedig fontos faktornak számít a piaci szereplők közötti kapcsolat kiépítése.

„A letétkezelési megoldások, mint amilyen a Harmonize is, a hagyományos pénzügyi vállalatok már most is létező rendszereit integrálják magukba, és kritikus szerepet játszanak abban, hogy az eszközkibocsátók és a befektetők hogyan lépnek interakcióba egymással. A tőkepiacok, és maguk az egyes eszközök is az elosztott főkönyveken, a blokkláncon keresztül fognak létezni, és kapcsolatba kerülni egymással.”

Olvastad már? A Chainlink állapotának vizsgálata

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!