A török líra lett a legnépszerűbb fiat valuta a Binance tőzsdén

-

Idén szeptemberben a Binance tőzsdén a török líra felelt a fiat pénzek forgalmának a 75%-áért.

A közelmúltban rengeteg új kriptobefektető lépett be a piacra Törökországból, így a helyi pénznem vált a vezető fiat kereskedési párrá.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A török kriptopiac a világ negyedik legnagyobbjának számít az USA, India, és az Egyesült Királyság után, mégis a török líra az első számú fiat a Binance esetén.

A Binance saját, házon belül lebonyolított felmérése alapján a megkérdezettek 27%-a egy éve lépett be a kriptopiacra befektetőként, 8%-uk pedig kevesebb, mint fél éve csatlakozott. A török piac ilyen sok új belépővel hatalmasat növekedett az utóbbi időben.

binance
Forrás: Binance

Az új belépők esetén mindenesetre érdekes, hogy az átlagos kriptovagyonuk kevesebb, mint 5000 líra, azaz 175 dollár, és a nagy többségük főleg az ingatlanpiacon aktív.

Mint befektetés, a kriptopénzek főleg azért számítanak népszerűnek, mert könnyű a piacra való belépés, alacsonyak a tranzakciós költségek, és már kis összeggel is el lehet kezdeni a befektetést.

Így a törökök számára a takarékoskodás és a nyereségesség ígérete számít a legvonzóbbnak.

Legnagyobb visszatartó erőként pedig a kriptoipar általános kockázatát nevezték meg, hogy még új és kiforratlan terület.

Forrás: Binance

Az elmúlt három év során a török elterjedési ráta 16%-ról 40%-ra emelkedett, tehát az ország lakosságának több, mint a harmada kriptopénztulajdonosnak számít.

A Chainalysis Global Crypto Adoption Index rangsorában így Törökország a 12. helyen szerepel.

A terjedés mértéke jelenleg lassulást mutat, az országból érkező hírek alapján a kormányzat egy új kriptós szabályozás kidolgozását végzi, hogy tisztázni tudják a kriptopénzek jogi helyzetét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Financial Action Task Force nem-hivatalos szervezet 2021-ben az úgynevezett szürke listára tette Törökországot, a török pénzügyminiszter, Mehmet Simsek pedig akkor elmondta, hogy a felügyelt 40 különböző szabályból az ország mindössze egyet nem alkalmaz, amely a kriptopénzekre vonatkozik.

Simsek már korábban is beszélt a kormányzat terveiről, hogy új jogszabályokat dolgoznak ki a kriptoeszközök kezelésére, de arról egyelőre semmi részletet nem tudni, hogy egészen pontosan milyen változtatásokat vezetnének be.

Olvastad már? Ripple vs SEC: A jogi csata legújabb fordulata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!