A török líra lett a legnépszerűbb fiat valuta a Binance tőzsdén

-

Idén szeptemberben a Binance tőzsdén a török líra felelt a fiat pénzek forgalmának a 75%-áért.

A közelmúltban rengeteg új kriptobefektető lépett be a piacra Törökországból, így a helyi pénznem vált a vezető fiat kereskedési párrá.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A török kriptopiac a világ negyedik legnagyobbjának számít az USA, India, és az Egyesült Királyság után, mégis a török líra az első számú fiat a Binance esetén.

A Binance saját, házon belül lebonyolított felmérése alapján a megkérdezettek 27%-a egy éve lépett be a kriptopiacra befektetőként, 8%-uk pedig kevesebb, mint fél éve csatlakozott. A török piac ilyen sok új belépővel hatalmasat növekedett az utóbbi időben.

binance
Forrás: Binance

Az új belépők esetén mindenesetre érdekes, hogy az átlagos kriptovagyonuk kevesebb, mint 5000 líra, azaz 175 dollár, és a nagy többségük főleg az ingatlanpiacon aktív.

Mint befektetés, a kriptopénzek főleg azért számítanak népszerűnek, mert könnyű a piacra való belépés, alacsonyak a tranzakciós költségek, és már kis összeggel is el lehet kezdeni a befektetést.

Így a törökök számára a takarékoskodás és a nyereségesség ígérete számít a legvonzóbbnak.

Legnagyobb visszatartó erőként pedig a kriptoipar általános kockázatát nevezték meg, hogy még új és kiforratlan terület.

Forrás: Binance

Az elmúlt három év során a török elterjedési ráta 16%-ról 40%-ra emelkedett, tehát az ország lakosságának több, mint a harmada kriptopénztulajdonosnak számít.

A Chainalysis Global Crypto Adoption Index rangsorában így Törökország a 12. helyen szerepel.

A terjedés mértéke jelenleg lassulást mutat, az országból érkező hírek alapján a kormányzat egy új kriptós szabályozás kidolgozását végzi, hogy tisztázni tudják a kriptopénzek jogi helyzetét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Financial Action Task Force nem-hivatalos szervezet 2021-ben az úgynevezett szürke listára tette Törökországot, a török pénzügyminiszter, Mehmet Simsek pedig akkor elmondta, hogy a felügyelt 40 különböző szabályból az ország mindössze egyet nem alkalmaz, amely a kriptopénzekre vonatkozik.

Simsek már korábban is beszélt a kormányzat terveiről, hogy új jogszabályokat dolgoznak ki a kriptoeszközök kezelésére, de arról egyelőre semmi részletet nem tudni, hogy egészen pontosan milyen változtatásokat vezetnének be.

Olvastad már? Ripple vs SEC: A jogi csata legújabb fordulata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!