A Bitcoin (BTC) feltámadásának valódi okát vizsgálták

-

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli újraéledésének több mögöttes oka is van, amelyek közül sok a bálna-vásárlók számlájára írható.

A Santiment kriptoanalitikai szolgáltató adatai szerint a Bitcoin bálnák az elmúlt két hónapban felhalmozási hullámot folytattak, miközben az átlagpiac a piac csökkenését figyelte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nézőpont: A Santiment szerint…

A Santiment megjegyezte, hogy az 1000 és 10 000 kriptovalutát a tárcájukban tartó bálnák intenzíven halmozták a BTC-t.

Ezek a bálnák nevezetesen április első hete óta együttesen 3,6 milliárd dollár értékű bitcoint halmoztak fel, ami gyakorlatilag hozzájárult a nemrégiben rögzített 27.000 dollár feletti árfolyamfutás elindításához.

A Bitcoin árfolyama a hónap eleje óta nagyon hullámzó volt. Bár a digitális valuta az év eleje óta viszonylag pozitív növekedési kilátásokat tart fenn, mégis igen nagy mértékben meghatározza a piac gyakran bekövetkező medvés fordulatát.

Összességében a coin olyan módon mozgott, ami arra utal, hogy a befektetők tisztában vannak azzal, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által értékpapírnak minősített kriptovaluták ellen védettséget élvez.

A kriptovaluta-közösségben sokan úgy vélik, hogy a Bitcoin az egyetlen olyan digitális valuta, amely nem illik bele a szabályozó hatóság értékpapírként való besorolásába.

Ez a potenciális mentesség minden bizonnyal hosszú távon elősegíti a kriptopénz stabilitását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bitcoin árkilátások

A cikk írásakor a Bitcoin 27 003 dolláros árfolyamon cserél gazdát, ami 1,54%-os emelkedést jelent az elmúlt 24 órában a CoinMarketCap adatai szerint.

Úgy tűnik, hogy a kriptopénz az elmúlt héten lefaragott a veszteségeiből, miután több mint 2,7%-ra növelte a nyereségét ebben az időszakban.

A Bitcoin kilátásai pozitívak, köszönhetően a potenciális felhalmozódásnak és a közelgő felezési eseménynek.

A BlackRock azon lépése, hogy benyújtja a Bitcoin ETF spot kérelmét, szintén pozitívan értékelhető a piac egésze szempontjából.


Olvastad már? Az IMF globális kriptovaluta-platformot fejleszt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!