A Bitcoin (BTC) feltámadásának valódi okát vizsgálták

-

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli újraéledésének több mögöttes oka is van, amelyek közül sok a bálna-vásárlók számlájára írható.

A Santiment kriptoanalitikai szolgáltató adatai szerint a Bitcoin bálnák az elmúlt két hónapban felhalmozási hullámot folytattak, miközben az átlagpiac a piac csökkenését figyelte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nézőpont: A Santiment szerint…

A Santiment megjegyezte, hogy az 1000 és 10 000 kriptovalutát a tárcájukban tartó bálnák intenzíven halmozták a BTC-t.

Ezek a bálnák nevezetesen április első hete óta együttesen 3,6 milliárd dollár értékű bitcoint halmoztak fel, ami gyakorlatilag hozzájárult a nemrégiben rögzített 27.000 dollár feletti árfolyamfutás elindításához.

A Bitcoin árfolyama a hónap eleje óta nagyon hullámzó volt. Bár a digitális valuta az év eleje óta viszonylag pozitív növekedési kilátásokat tart fenn, mégis igen nagy mértékben meghatározza a piac gyakran bekövetkező medvés fordulatát.

Összességében a coin olyan módon mozgott, ami arra utal, hogy a befektetők tisztában vannak azzal, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által értékpapírnak minősített kriptovaluták ellen védettséget élvez.

A kriptovaluta-közösségben sokan úgy vélik, hogy a Bitcoin az egyetlen olyan digitális valuta, amely nem illik bele a szabályozó hatóság értékpapírként való besorolásába.

Ez a potenciális mentesség minden bizonnyal hosszú távon elősegíti a kriptopénz stabilitását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bitcoin árkilátások

A cikk írásakor a Bitcoin 27 003 dolláros árfolyamon cserél gazdát, ami 1,54%-os emelkedést jelent az elmúlt 24 órában a CoinMarketCap adatai szerint.

Úgy tűnik, hogy a kriptopénz az elmúlt héten lefaragott a veszteségeiből, miután több mint 2,7%-ra növelte a nyereségét ebben az időszakban.

A Bitcoin kilátásai pozitívak, köszönhetően a potenciális felhalmozódásnak és a közelgő felezési eseménynek.

A BlackRock azon lépése, hogy benyújtja a Bitcoin ETF spot kérelmét, szintén pozitívan értékelhető a piac egésze szempontjából.


Olvastad már? Az IMF globális kriptovaluta-platformot fejleszt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!