A Ripple szerint több millió dollárt kapott egy korábbi SEC-vezető az ügyben érintett cégektől

-

Az úgynevezett Hinman-dokumentumok több bírósági utasítás, és több, mint száz millió dolláros jogi költségek után végre nyilvánosságra kerültek.

A papírok a SEC belső levelezését tartalmazzák, amelyeket az egyik akkori vezető, William Hinman 2018-as beszéde előtt intéztek a hivatal munkatársai.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ripple vezetője, Brad Garlinghouse szerint a dokumentumok bizonyítják, hogy Hinman közalkalmazottként dolgozott, mégis több millió dollárt kapott olyan jogi cégektől, akiknek jól jött, hogy negatívan beszélt a kriptoiparról.

Hinman 2018-ban a SEC vállalati pénzügyekkel foglalkozó részlegét vezette, és ekkor tartotta az azóta elhíresült beszédét, amely negatív színben tüntette fel a kriptoipart, és az abban tevékenykedő vállalkozásokat.

A dokumentumokban az is napvilágra kerül, hogy a hivatal vezetői egyáltalán nem tudtak egyetérteni a törvények értelmezésében, és arra utasították Hinmant, hogy a közvéleményt alaposan kuszálja össze, jól kavarja meg, hogy milyen szabályok mentén működhet a kriptoipar.

Ez pedig a jobbik eset, mert ha a legrosszabbat feltételezzük, akkor az is kiolvasható, hogy Hinman gyakorlatilag figyelmen kívül hagyta a hatályos törvényeket, és ezért cserébe sok millió dollárt tett zsebre, közszolgaként.

A SEC nem az iparág barátja

Garlinghouse szerint a SEC által reklámozott ajánlat, hogy a cégek egyszerűen regisztrálhatnak, nem igaz.

Elmondása alapján akkoriban találkozott a Sec vezetőjével, Jay Claytonnal, és Hinmannal is, hogy megválaszolja minden egyes felmerült kérdésüket. Teljesen nyíltan bemutatták a cég működését, az üzletmenetet.

A SEC viszont ezt felhasználta, és az így megszerzett információk alapján indították el a jogi eljárásukat.

Garlinghouse úgy nyilatkozott, hogy egyetlen megbeszélés alkalmával sem merült fel a témakör, hogy az XRP token esetleg értékpapírnak számíthat.

Az ügyvezető úgy véli, a SEC aktívan dolgozik azon, hogy az iparágat a lehető legjobban ellehetetlenítse az Államokban, hogy leállítsák az innovációt.

Egyik legfőbb fegyverük ezekben a törekvésekben a törvényi szabályozás ködös mivolta, hiszen az országban nem létezik egységes és egyértelmű szabályozás a kriptopénzekre.

Hasonló nézeteket vall Brian Armstrong, a Coinbase, a legnagyobb amerikai kriptotőzsde és váltó alapítója is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A váltót szintén beperelte a SEC és a vádak között ebben az eseten is az engedély nélküli értékpapír-eladás a fő pont.

Armstrong úgy nyilatkozott, hogy a SEC ilyen hozzáállása elüldözi az országból a kriptós vállalkozásokat, amelyek így máshol fognak majd megtelepedni.

Ha pedig így történik, akkor csak hatalmas költségek árán lehet majd visszacsábítani őket.


Olvastad már? Az IMF globális kriptovaluta-platformot fejleszt

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: BipHoo Company

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!