Az IMF globális kriptovaluta-platformot fejleszt

-

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) állítólag egy globális kriptopénz platformot fejleszt ki, amely át fogja alakítani a pénzügyi környezetet.

A projekt elsődleges célja, hogy olyan környezetet biztosítson, amely elősegíti a pénzügyi befogadást, növeli a fizetési rendszerek hatékonyságát, és felgyorsítja a határokon átnyúló fizetéseket és átutalásokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A központi banki digitális valuták (CBDC), amelyek lényegében egy ország fiat valutájának digitális formái, a pénzügyi rendszerből jelenleg kizárt személyek nagy tömege számára jelenthetnek változást.

A CBDC-k a pénzügyi szolgáltatásokat hozzáférhetőbbé és megfizethetőbbé tehetik, és a fizetési rendszerek ellenálló képességét is erősíthetik, gyorsabb és olcsóbb alternatívákat kínálva a határokon átnyúló tranzakciókhoz.

Az IMF azonban tisztában van a lehetséges buktatókkal, és aggodalmát fejezte ki a lehetséges pénzügyi stabilitási kockázatok, az adatvédelem, a jogi kihívások és a kiberfenyegetések miatt, ha ezeket a digitális valutákat nem megfelelően tervezik és szabályozzák.

E kockázatok mérséklése érdekében elengedhetetlen, hogy elkerüljük a különálló nemzeti kezdeményezéseket, és ehelyett egy globálisan interoperábilis rendszerre törekedjünk.

Kristalina Georgieva, az IMF vezérigazgatója az afrikai központi bankok számára nemrégiben rendezett konferencián hangsúlyozta, hogy a CBDC-kkel kapcsolatban kollektív megközelítésre van szükség.

Ezzel összhangban az IMF sürgeti a központi bankokat, hogy állapodjanak meg a digitális valuták egyetemes szabályozási keretéről.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezt a megközelítést kulcsfontosságúnak tartják annak megakadályozása érdekében, hogy a decentralizált kriptovaluták betöltsék a nemzeti széttagoltság által esetlegesen keletkező vákuumot.

Az IMF égisze alatt működő globális CBDC platform kifejlesztése jelentős lépés ebbe az irányba.


Olvastad már? A Litecoin adoptációja túlszárnyalja az Ethereumét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!