Az IMF globális kriptovaluta-platformot fejleszt

-

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) állítólag egy globális kriptopénz platformot fejleszt ki, amely át fogja alakítani a pénzügyi környezetet.

A projekt elsődleges célja, hogy olyan környezetet biztosítson, amely elősegíti a pénzügyi befogadást, növeli a fizetési rendszerek hatékonyságát, és felgyorsítja a határokon átnyúló fizetéseket és átutalásokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A központi banki digitális valuták (CBDC), amelyek lényegében egy ország fiat valutájának digitális formái, a pénzügyi rendszerből jelenleg kizárt személyek nagy tömege számára jelenthetnek változást.

A CBDC-k a pénzügyi szolgáltatásokat hozzáférhetőbbé és megfizethetőbbé tehetik, és a fizetési rendszerek ellenálló képességét is erősíthetik, gyorsabb és olcsóbb alternatívákat kínálva a határokon átnyúló tranzakciókhoz.

Az IMF azonban tisztában van a lehetséges buktatókkal, és aggodalmát fejezte ki a lehetséges pénzügyi stabilitási kockázatok, az adatvédelem, a jogi kihívások és a kiberfenyegetések miatt, ha ezeket a digitális valutákat nem megfelelően tervezik és szabályozzák.

E kockázatok mérséklése érdekében elengedhetetlen, hogy elkerüljük a különálló nemzeti kezdeményezéseket, és ehelyett egy globálisan interoperábilis rendszerre törekedjünk.

Kristalina Georgieva, az IMF vezérigazgatója az afrikai központi bankok számára nemrégiben rendezett konferencián hangsúlyozta, hogy a CBDC-kkel kapcsolatban kollektív megközelítésre van szükség.

Ezzel összhangban az IMF sürgeti a központi bankokat, hogy állapodjanak meg a digitális valuták egyetemes szabályozási keretéről.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezt a megközelítést kulcsfontosságúnak tartják annak megakadályozása érdekében, hogy a decentralizált kriptovaluták betöltsék a nemzeti széttagoltság által esetlegesen keletkező vákuumot.

Az IMF égisze alatt működő globális CBDC platform kifejlesztése jelentős lépés ebbe az irányba.


Olvastad már? A Litecoin adoptációja túlszárnyalja az Ethereumét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!