A Bitcoin (BTC) bikák várják a feleződést: Felhalmozási fázis jelzi a befektetői bizalmat

-

A CryptoQuant elemzői szerint a Bitcoin-kivonások megugrása stratégiai lépés lehet a közelgő felezési eseményre való felkészülés jegyében.

A kriptopénzpiac masszív volatilitást élt át a héten. A világpolitikai instabilitás közepette ez az árfolyammozgás milliárdos likvidálást váltott ki, és sokakban felmerült a kérdés, hogy a Bitcoin használható-e fedezetként a káosz ellen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin-tulajdonosok bizonyos csoportjai azonban nem hagyták magukat kizökkenteni.

Ez abból is látszik, hogy a Bitcoin a jelek szerint felhalmozási fázisba lép, mivel a tőzsdékről történő kivonások 2023 januárja óta nem látott szintre emelkedtek.

A Bitcoin-befektetők felkészülnek az emelkedésre

A BTC folyamatos felhalmozása a befektetői aktivitás jelentős fellendülésére utalt, ami egybeesik a piac közelmúltbeli lehűlésével, a múlt heti 10%-os áresést követően.

Ennek a trendnek a kialakulása a közeljövőben várható árfolyam-emelkedés lehetőségére is utal.

Az április 20-ra tervezett, nagy érdeklődéssel várt felezéssel kapcsolatban a CryptoQuant elemzői úgy vélik, hogy a megnövekedett kivonások a potenciális nyereséget kihasználni kívánó befektetők megelőző lépéseire utalhatnak.

Közben a derivatív tőzsdéken a open interest csökkenése a tőkeáttételes kereskedéstől való elmozdulást jelezte, ami potenciálisan elősegítheti a piac stabilizálódását.

Egy másik elemzés a rövidtávú birtokosok kiadott output profitarányának (STH SOPR) támaszzónájára vonatkozóan ígéretes vételi lehetőséget emelt ki, mivel történelmileg az ilyen körülmények felfelé irányuló ármozgásokat előznek meg, ami a Bitcoin értékének hamarosan bekövetkező megugrásának lehetőségét jelzi.

A piacok a pánikszerű eladások után dacolnak a tömegvárakozásokkal

A Santiment elemzése a kereskedők körében uralkodó negatív hangulatot mutat, miután a Bitcoin 61,5 ezer dollárig, az Ethereum pedig 2890 dollárig süllyedt a hétvégén.

A két kriptovaluta tekintetében a bikás és a medvés kommentek aránya tükrözi ezt a visszaesést, ami a befektetők körében a félelem, a bizonytalanság és a kétség (FUD) megugrására utal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Érdekesség, hogy a kezdeti pánikszerű eladások ellenére a piacok mostanra a tömeg várakozásaival ellentétes irányba pattannak vissza.

A kriptoelemző cég azt is sugallja, hogy a tömeg várakozásaival ellentétes piaci hangulatnak ez a tendenciája folytatódhat, amíg a közelgő felezési esemény körüli lelkesedés és hype ismét elkezdi uralni a közösségi média beszélgetéseit, hasonlóan az egy-két héttel korábban megfigyelt felhajtáshoz.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A takarítóból lett kriptomilliárdos 10 dolláros Bitcoint hozott

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!