A Bitcoin kétszer olyan ritka lesz, mint az arany a felezés után

-

Mivel a feleződés lassítja a kínálatot azáltal, hogy csökkenti a Bitcoin termelésének ütemét, a feleződés utáni kínálat beszűkülése elkerülhetetlen lehet.

A Bitcoin (BTC) minden felezés után egyre szűkösebbé válik, de a következő esemény, amely a következő három nap alatt következik be, a vezető kriptotőzsde, a Bybit elemzői szerint kétszer olyan ritkává teszi a digitális eszközöket, mint az arany.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin felezés előtt és után várható eseményekről szóló jelentésből kiderült, hogy az esemény után a BTC kínálatszűkülést fog tapasztalni, mivel az összes központi tőzsdén lévő tartalék kilenc hónapon belül elfogyhat.

Az aranyhoz képest a Bitcoin kétszer olyan ritka

A Bybit szerint a Bitcoin stock-to-flow (S2F) modellje alátámasztja állításait, mivel a mérőszám kimutatta, hogy a BTC minden felezés után ritkább lesz, mint az arany.

Az S2F arány úgy kerül kiszámításra, hogy egy árucikk forgalomban lévő készletét elosztják az éves termelésével, hogy egy szűkösségi mérőszámot kapjanak.

A cikk írásakor a Bitcoin S2F-aránya 56 körül mozgott, míg az aranyé 60 körül. A feleződés után a Bitcoin aránya várhatóan megduplázódik, és 112-re emelkedik.

bitcoin

A feleződés a BTC termelésének csökkentésével lassítja a kínálatot, és a kínálat beszűkülése elkerülhetetlen lehet.

A Bitcoin már most is a short szorítás korai jeleit mutatja, ami a felezés után tovább fog súlyosbodni.

A spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) BTC-kínálata általában a központi tőzsdékről származik, ahogy a befektetők realizálják nyereséges pozícióikat, a bányászok pedig eladják blokkjutalmaikat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Amikor a bányászati jutalmak csökkennek, és a befektetők HODL-ozzák eszközeiket a hideg tárolókban vagy decentralizált pénztárcákban, a bányászok tartózkodnának a gyors eladástól, és a tőzsdékre áramló eladói kínálat csökkenni fog.

Egy összetett ciklus

Napjainkban nagyjából kétmillió bitcoin van a központi tőzsdei tartalékokban.

Ha feltételezzük, hogy a spot Bitcoin ETF-ek napi 500 millió dolláros beáramlást tapasztalnak, akkor naponta körülbelül 7142 BTC hagyja el a tőzsdei tartalékokat, ami azt jelzi, hogy a tartalékok a felezés után mindössze kilenc hónapig fognak kitartani.

„Ezt szem előtt tartva nem meglepő, hogy a Bitcoin árfolyama a felezés előtt, vagy akár utána is tovább emelkedhet, mivel a kínálat beszűkülése újabb rekordra hajtja az árfolyamot” – írja a Bybit.

Habár a feleződések köztudottan bitcoin árfolyam-emelkedést váltanak ki, az elemzők összetettnek látják ezt a ciklust, és továbbra is bizonytalanok a közelgő esemény hatását illetően, mivel a BTC már most új csúcsot jegyzett.

Néhányan úgy vélik, hogy a halving utáni rally kevésbé lesz figyelemre méltó, mint amit a piac a korábbi események után tapasztalt.

A piaci szakértők mindazonáltal úgy vélik, hogy ezúttal a kereslet fogja hajtani a BTC halving utáni emelkedését, mivel a spot Bitcoin ETF-ek elérik teljes potenciáljukat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A takarítóból lett kriptomilliárdos 10 dolláros Bitcoint hozott

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!