A Bitcoin (BTC) ára zuhan. Vége az ETF hype-nak?

-

A Bitcoin árfolyama több mint 7%-ot zuhant, és napközbeni mélypontot ért el 45.644 dolláron a Bitstamp tőzsdén.

A jelentős zuhanás a felfokozott izgalom időszakát követően következett be, amely során a Bitcoin 49.790 dollárig emelkedett – a legmagasabb szintre január eleje óta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csökkenés váratlanul a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) közelmúltbeli jóváhagyását övező lelkesedés közepette következett be, megkérdőjelezve a piac korábbi optimizmusát.

Hatalmas kereskedési volumenek

A kriptopénzpiac gyakran hevesen reagál a hírekre, és ez alól a közelmúltbeli Bitcoin ETF-jóváhagyások sem jelentenek kivételt.

Nevezetesen, az újonnan indított spot Bitcoin ETF-ek hatalmas keresletet mutattak, a kereskedési volumenük együttesen elérte az 1,3 milliárd dollárt.

Ez a szám a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) és a Bitcoin Strategy ETF (BITO) bevonásával 3,5 milliárd dollárra duzzad.

Először úgy tűnt, hogy az ETF jóváhagyása nem egy eladási hír, de a legnagyobb kriptopénz aztán drámai visszaesést regisztrált.

Eric Balchunas, egy neves iparági szakértő kommentálta a helyzetet:

„Oké, úgy tűnik, hogy a hírértékesítők felébredtek… nem biztos, hogy ez minden, amiről szó van, bár valószínűleg sok keresztáramlat van most az összes ilyen bevezetés és piacszerző miatt.”

A Vanguard a Bitcoin ETF-ek mellőzésével

A viharos időszak közepette a Vanguard, az egyik legnagyobb befektetési alapkezelő cég, feltűnően más megközelítést választott, és kitiltotta az összes Bitcoin ETF-et a platformjáról.

A jelentések szerint a Vanguard blokkolja az ügyfelek hozzáférését ezekhez a SEC által jóváhagyott ETF-ekhez, és a tranzakciókat csak a meglévő állományok eladására korlátozza.

Ez a döntés összhangban van a Vanguard konzervatív befektetési filozófiájával. Ez az elutasítás hozzájárulhatott az áreséshez.

Olvastad már? Ezek az altcoinok megvásárlása most olyan, mintha az Ethereumot 100 dollárért vásárolnánk meg

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!