A Bitcoin (BTC) 65.000 dollár alá zuhant, de nincs gáz

-

A Bitcoin árdömpingje ellenére a kereskedésben az optimizmussal kapcsolatos szavak gyakorisága körülbelül kétszer nagyobb, mint az eladással és a medvességgel kapcsolatos szavaké.

A digitális eszközpiacok 2024 első negyedévében jelentős mértékben bővültek, amit katalizált a spot Bitcoin ETF-ek amerikai bevezetésére irányuló, évtizedes törekvés befejezése.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg az első negyedév sok szempontból fordulópont volt, a második negyedév viharosan indult.

A Bitcoin 65.000 dollár alá zuhanása és az altcoinok piaci tőkeértékének jelentős csökkenése aggasztó visszalépést jelent április előrehaladtával. A visszaesés ellenére a tömeghangulat továbbra is ellenálló.

A tömeg bizalma a Bitcoin iránt

A Santiment legfrissebb elemzése szerint úgy tűnik, hogy a tömeg bizalmat mutat a gyors fellendülés lehetősége iránt.

Az on-chain elemző cég megállapította, hogy a bikás hangulathoz kapcsolódó szavak, mint például a #buy, #buying és #bought, körülbelül kétszer olyan gyakran jelennek meg, mint a medvés társaik, mint például a #sell, #selling és #sold.

Ez a tendencia a befektetők fokozott optimizmusára utal.

A Santiment történelmi adatai ugyanis azt mutatják, hogy a legjobb vásárlási lehetőségek a piaci esések során akkor adódnak, amikor a befektetők körében bizonytalanságérzet alakul ki a lehetséges további esésekkel kapcsolatban.

Ez a hangulatváltás jellemzően azt eredményezi, hogy a kisebb befektetők eladják állományaikat, lehetővé téve a nagyobb entitásoknak, például a bálnáknak, hogy kihasználják a piaci mélypontot.

„Történelmileg a legjobb dip vételi lehetőségek akkor adódnak, amikor a tömegek konszenzusa némi félelmet mutat a további eséssel szemben. Ennek általában az az eredménye, hogy a kis pénztárcák eldobják a csomagjaikat, hogy a bálnák felkapják őket.”

A bálnák a feleződés előtt erősítik meg magukat

A Bitcoin az elmúlt nap folyamán további 7%-os esésnek volt tanúja, és jelenleg 66.000 dollár körül kereskednek vele.

Úgy tűnik azonban, hogy a magasan jegyzett szervezetek bíznak a vezető eszköz pályáján.

A feleződés előtt több bálna entitást is azonosítottak, amelyek nagy BTC átutalásokat hajtanak végre.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Egy alvó cím például közel 12 év után ébredt fel álmából, hogy 1000 BTC-t mozgatott át több mint 68 millió dollár értékben a Bitfinexről egy ismeretlen pénztárcába.

Eközben Dr. Martin Hiesboeck, az Uphold kutatási vezetője megfigyelte, hogy intézmények és bálnák több mint 12.000 BTC-t halmoztak fel, főként a Coinbase és a Kraken kriptotőzsdéken, és a hétfői árzuhanás során a privát tárcákba helyezték át.

Az ilyen mozgások jellemzően a befektetők növekvő optimizmusával járnak együtt, különösen a megnövekedett volatilitás idején.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Nagy baj közeledhet Amerikához

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!