Nagy baj közeledhet Amerikához

-

Peter Schiff, az ismert közgazdász arra figyelmeztette a nyilvánosságot, hogy az USA piacai, és az ország gazdasága nagyon rossz állapotban van.

Schiff úgy véli, senki sincs felkészülve arra, ami közeledik, főleg nem a kormányok és a központi bankok.

A közismerten aranyrajongó Schiff már nem először oszt meg vészjósló gondolatokat, nemrégiben a közösségi médiában figyelmeztette arra a követőit, hogy történelmi esés közeledhet, és a Fed kamatvágása csak tovább ront majd a helyzeten.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Nagyon ritka, hogy egy csendes hétvégi estén ilyen árfolyam mellett kereskednek az arannyal, de még ritkább, hogy erről semmit sem hallani a hírekben. Valami nagyon nagy baj közeledik, amelyre senki sincs felkészülve. Sem a befektetők, sem a kormányok, sem a központi bankok.”

Schiff szerint a nyersanyagok ár ismét hegymenetbe fordul majd, a Fed viszont továbbra is azt fogja ismételgetni, hogy az infláció jó úton halad a 2%-os cél irányába, és, hogy hamarosan kamatot lehet csökkenteni.

A közgazdász szerint csoda, hogy a pénzvilág még mindig ad a Fed szavára.

Schiff több poszton keresztül részletezte, hogy az arany árfolyama miért emelkedik. elmondása alapján az arany nem azért ralizik, mert a befektetők kamatvágásra számítanak a Fedtől, hanem azért, mert maga a kamatvágás is rossz ötlet.

Amikor az infláció csökken, a kamatok változatlanok maradnak, viszont most növekszik az infláció, így a reálhozamok csökkennek. Ez az oka annak, hogy az arany szárnyal.

„A Fed számára vége a bulinak. A kötvényhozamok és az arany is emelkedik. Dacára annak, hogy a piac kamatvágásra vár, a hosszú távú kamatok éppen, hogy emelkednek. A kamatvágás tovább rontana a helyzeten, és tovább növelné az inflációt. Az arany egyértelműen jól jár ezzel.”

Schiff már korábban is többször temette az amerikai gazdaságot, azt jósolva a követőinek, hogy a nehézségek java még hátravan.

„Az idei év nagy meglepetése nem csak az lesz, hogy megérkezik a recesszió, hanem az is, hogy a magas infláció is visszatér. A dollár történelmi összeomlás szélén táncol. Ez pedig mindent megváltoztat a Fed és a gazdaság számára, az infláció, a kamatok, és a munkanélküliség is hatalmasat fog nőni. El lehet felejteni, hogy könnyű menetre számíthatunk. Ez földbe állás lesz.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Jöhet a százezer dolláros bitcoin?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!