A Bitcoin (BTC) 500%-os növekedést érhet el

-

A Bitcoin jelenleg 30.000 dollár körül mozog, és egyes szakértők szerint a következő felezési esemény előtt újabb 500%-os árnövekedési ciklusba léphet.

Történelmileg a Bitcoin feleződési ciklusai mélyreható hatással voltak az árfolyamára, és minden egyes esemény általában jelentős értéknövekedést eredményezett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin felezési ciklusai nagyjából négyévente, vagy 210.000 blokk kibányászása után következnek be.

Minden feleződés során a bányászok által a sikeres bányászatért kapott blokkjutalom a felére csökken.

Ez a kínálatcsökkentés hatékonyan csökkenti az új bitcoinok létrehozásának ütemét, ami a kriptopénz értékének szűkösségből fakadó növekedéséhez vezet.

Ha visszatekintünk a korábbi felezési ciklusokra, akkor az ilyen eseményeket követően jelentős áremelkedést figyelhetünk meg.

Például a 2012-es első feleződés után a Bitcoin ára elképesztő, 2830%-os emelkedést mutatott. Az ezt követő, 2013-as, 2015-ös, 2019-es és 2020-as feleződések során az árnövekedés 566%, 6400%, 99% és 487% volt.

Az egyik legfontosabb mutató, amely történelmileg jelzi a Bitcoin parabolikus ármozgását, a tartalékkockázati mérőszám.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Amikor a tartalékkockázat 0 fölé emelkedik, az jellemzően jelentős értéknövekedést előzött meg.

A Reserve Risk metrika most ismét átlépte a 0-t, ami azt jelezheti, hogy egy újabb jelentős árnövekedés van a láthatáron.

Ahogy közeledik a következő Bitcoin-felezési esemény, sok befektető szorosan szemmel tartja a kriptopénz teljesítményét és az újabb masszív árfolyam-emelkedés lehetőségét.

Bár a múltbeli teljesítmény nem garancia a jövőbeli eredményekre, a felezési eseményekhez kapcsolódó történelmi trendek és a tartalékkockázati mérőszám közelmúltbeli mozgása arra utal, hogy a Bitcoin egy újabb jelentős növekedési ciklus küszöbén állhat.

zeta

Olvastad már? Arany-e a bitcoin, vagy sem?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!