A Bitcoin bányászok bevétele éves mélypontra süllyed: Kapitulálni fognak?

-

A Bitcoin bányászok bevételei 2023 eleje óta a legalacsonyabb szinten vannak, bár egy szakértő szerint nem úgy tűnik, hogy szándékukban állna eladni.

A Bitcoin-bányászok már kezdik érezni a legutóbbi feleződés káros hatásait, az iparág bevételei 2023 eleje óta a legalacsonyabb szinten vannak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szűkebb haszonkulcsok felvetik a kérdést, hogy mely iparági cégek tudnak talpon maradni a Bitcoin következő feleződési korszakában, valamint azt is, hogy milyen hatással lehet a Bitcoin piaci árára.

Meredek csökkenés a bányászok bevételeiben

A CryptoQuant on-chain analitikai platform által megosztott adatok szerint a Bitcoin „Puell Multiple”-je közvetlenül a feleződés után, április 19. és április 20. között meredeken zuhant.

A Puell Multiple egy olyan arányszám, amely a napi BTC-kibocsátás USD-ben kifejezett értékét hasonlítja össze ugyanezen mutató 365 napos mozgóátlagával.

Amióta a bányászok számára kibocsátott új BTC-k száma blokkonként 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkent, a Puell-multiple is csökkent.

A Glassnode Academy szerint a magas Puell-multiplikátor viszonylag magas bányászprofitabilitást jelez, ami azt jelenti, hogy a bányászok jobban ösztönözve vannak érméik likvidálására.

Fordítva, egy alacsony többszörös azt jelenti, hogy a kevésbé versenyképes bányászok kénytelenek kikapcsolni a rigjeiket, így a megmaradó bányászok nyereségesebbek lesznek, és kevesebb érmét tudnak eladni a működésük fedezésére.

Az április 28-i állapot szerint a szorzó mindössze 0,73 volt, ami jóval az 1,43-as 365 napos egyszerű mozgóátlag alatt van. A napi bányászbevétel USD-ben kifejezve

bitcoin
Forrás: X

„Most két lehetőségük van: 1. Kapituláció, vagy 2. Várni a $BTC árfolyam emelkedésére” – írta a CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju a Twitteren kedden. „Egyelőre semmi jele a kapitulációnak”.

A CryptoQuant bányászati dashboardja azt mutatja, hogy a bányászok BTC áramlása az OTC pultok és tőzsdék felé továbbra is viszonylag alacsony, ami azt jelenti, hogy nem szívesen adják el a BTC-jüket.

A Runes hatása

Habár a bányászok bevételei most elnyomottabbak, maga a feleződés napja szokatlanul nyereséges nap volt a bányászok számára, 106 millió dolláros bevételt értek el, szemben a korábbi napok ~68 millió dolláros bevételével.

Az ideiglenes profitnövekedés nagyrészt a Runes egyidejű bevezetésének köszönhető, amely egy új protokollszabvány a Bitcoinon történő tokenek készítésére, amelyet az Ordinals megalkotója, Casey Rordamor készített.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az új tokenek verése iránti őrületben. A Runes-felhasználók a Bitcoin hálózati díjait tranzakciónként 100 dollár fölé hajtották, lehetővé téve a bányászok számára, hogy több blokkot több mint 30 BTC díjbevételt érjenek el.

A díjak azóta visszaestek a normál szintre, a bányászok bevétele pedig napi 28,5 millió dollárra csökkent.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!