A Bitcoin bálnák felvásárolják a zuhanást

-

A Bitcoin (BTC) készlete a központosított kriptopénz tőzsdéken a várakozásoknak megfelelően tovább csökkent az elmúlt hónapokban.

A közelmúlt pozitív eseményei világszerte a Bitcoin tömeges felhalmozódását váltották ki.

Így például a közelmúltbeli negyedik Bitcoin-feleződés 2 százalék alá csökkentette az érme éves inflációját.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezenkívül több spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyása különböző joghatóságokban több mint 1 millió érmét halmozott fel, ami a teljes kínálat mintegy 5 százalékát teszi ki.

A szerdai napon a Fidelity FBTC-je 50,6 millió dolláros pénzbeáramlással vezette az amerikai spot Bitcoin ETF-eket, így a nettó pénzbeáramlás mintegy 100,8 millió dollár volt.

A bitcoin bálnák kihasználják a piaci mélypontokat

A Santiment által szolgáltatott on-chain adatelemzés szerint a Bitcoin kínálata a tőzsdéken többéves mélypontra, mintegy 942 ezer érmére esett vissza.

Forrás: X

Ez a jelentős csökkenés egybeesett azzal, hogy világszerte egyre világosabbá vált a szabályozás, és így több intézményi befektető került a piacra.

Például Brazília legnagyobb bankja, az Itau Unibanco szerdán minden ügyfél számára elindította a kriptokereskedelmet.

Forrás: X

Mindeközben a CryptoQuant adataiból kiderült, hogy a megnövekedett volatilitást követően az elmúlt napokban több mint 20 ezer bitcoin költözött kriptobálnákhoz köthető címekre.

Az Egyesült Államok kamatcsökkentésének kilátásai még ebben az évben, amelyet a közelgő választások és az Európai Központi Bank (EKB) és a Bank of Canada hasonló lépései táplálnak, összességében fokozták a kripto-piaci hangulatot.

Középtávú árcélok

A Bitcoin árfolyama az elmúlt négy hónapban 72 ezer dollár alatt és 61 ezer dollár felett mozgott, egyértelmű kitörés nélkül.

Forrás: X

A népszerű kriptoelemző, alias Captain Faibik szerint az árnak következetesen 72.000 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy a közeljövőben biztosítsa a 90.000 dollár felé tartó rallyt.

Olvastad már? Aranyat érő kereskedési ötletek a WienerAI-tól

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!